Svjetska atletika nastavlja braniti nastupe atletičarima iz Rusije i Bjelorusije

Autor:

Photo: Unsplash

Svjetska atletika nastavit će ne dopuštati atletičarima iz Rusije i Bjelorusije da sudjeluju na međunarodnim natjecanjima pod svojim okriljem.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je donio odluku kojom se sportašima navedenih zemalja dopušta nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. pod neutralnim simbolima.

“Stav našeg Saveza ostaje nepromijenjen. Ne mogu tome ništa dodati”, rekao je predsjednik Sebastian Coe u izjavi za medije nakon petkovog sastanka krovne međunarodne atletske federacije u Monte Carlu.

Zabrana zbog agresije na Ukrajinu

U ožujku je Svjetska atletika odlučila da zbog agresije na Ukrajinu Rusiji i Bjelorusiji neće biti dopušteno natjecanje na međunarodnim natjecanjima, čak ni pod neutralnim simbolima. U okviru svjetske federacije osnovali su radnu skupinu koja će procijeniti mogu li se i kada ruski i bjeloruski sportaši vratiti natjecanjima. Skupina će razmotriti “jesu li sankcije dovoljne ili ih treba zamijeniti, dodati ili modificirati drugim sankcijama”, dodao je World Athletics u izjavi za javnost.

U međuvremenu, skupina će također ispitati uvjete i kriterije koji se moraju uspostaviti “kako bi se ruskim i bjeloruskim sportašima omogućilo sudjelovanje u Svjetskoj atletskoj seriji ili Olimpijskim igrama u nekom trenutku u budućnosti”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.