Svjedočila Smiljanina kći: “Mama i baka su se dogovorile da se riješimo te škrinje”

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljano suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić.

Prvi je svjedočio Manuel Vugrinec, policajac koji je prvi ušao u kuću. Nakon toga na sud su stigli, piše RTL, Smiljanina majka Katarina Dominić, kći Katarina Dominić Srnec i zet David Balent.

Katarina Dominić-Srnec, nakon što joj je sudac pročitao zakonska prava koja joj kao oštećenici pripadaju, odbila je svjedočiti.

Smiljanina kći je svjedočila. Govorila je o danu kada su se odlučili riješiti sporne škrinje, ali i o nekim sjećanjima na tetu Jasminu i djeda te odnosima u obitelji.

“Mama i baka su se dogovorile da se riješimo te škrinje. S Davidom sam otvorila škrinju u petak da se odmrzne. Bila je jako teška pa je nismo mogli izvući. David ju je uspio podignuti na jednom kraju, a mama je donijela daskice na koje smo ju stavili. Poklopac nismo mogli otvoriti jer je bio smrznut. Ja sam s nožem dio otvorila, a dio je otvorio isto s nožem, David. Pa smo jednu daskici ostavili da se skroz poklopac opet ne zatvori i da se brže odmrzne. U subotu ujutro smo vadili neke vrećice s voćem i povrćem koje su bile na vrhu. Otišla sam po kantu, a David je naišao na crnu vreću koju je razrezao. Došao je kod mene u kupaonicu i rekao da se vide ženske noge i žensko spolovilo”, izjavila je Smiljanina kći na sudu.

Dodala je kako kako tu škrinju inače nisu otvarali, ali ne zna zašto i nije se time zamarala jer je u kući postojala još jedna škrinja i nju su koristili. Nakon otkrića, kazala je, rekla je majci Smiljani da nazove policiju.

“Ja tijelo nisam ni vidjela. Nisam išla gledati. Sve se događalo brzo, a ja sam bila u šoku. Nisam znala tko bi mogao biti u škrinji i ne znam kako je tijelo dospjelo u škrinju”, ispričala je kći osumnjičene.

David Balent, nevjenčani suprug Smiljanine kćeri, također je ispričao kako i zašto je došlo do odluke da se škrinja makne. Kazao je da se ta škrinja nalazia ispod stepenica, a ondje su bile dječje igračke i polica s knjigama.

“Smiljana i baka su se dogovorile, kupile su se pločice i htjele su staviti tepih. Smiljana je zvala neki otpad da dođu po to, trebala je dobiti bon. U petak ujutro smo počeli, ja Katarina i Smiljana smo počeli micati stvari, knjige i to. Škrinja je bila jako teška, nismo je mogli dignuti pa smo stavili ispod daščice, škrinja je pala u pod. Pomaknuli smo je i vidjeli da je uključena. Isključili smo je, ali nije se dala otvoriti. Možda zbog vakuuma, uspjeli smo dignuti poklopac 2-3 centimetra. Stavili smo daščicu da se to otopi. Smiljana je zatim vadila voće, povrće, koliko se dalo izvaditi. Ne znam jesu li je kasnije zatvorili. Nastavili smo sutradan. Smiljana je ležala u sobi, ja i Katarina smo počeli čistiti, mogla se tad malo više podignuti. Uzeli smo kantu. Bila je do vrha puna leda. Iznesli smo van koliko smo mogli. Zaručnica je otišla u kupaonicu oprati kantu, uzeo sam nož i krenuo micati vreću”, kazao je David nakon čega mu je pozlilo pa je nakratko napustio sudnicu.

Nakon što se vratio, rekao je da je vidio žensku nogu i dodao da se zbog šoka ne sjeća svih detalja. Ipak, pamti da je Smiljani bila ukazana medicinska pomoć jer joj je bilo loše. “Nije ništa govorila, ali je plakala vidjelo se da je u šoku. Dali su joj inekciju neku”, izjavio je zet osumnjičene.

Vidjeli smo smrznute natkoljenice i potkoljenice ženske osobe djelomično omotane u crne vreće. Potom smo otišli do Smiljane koja je sjedila za stolom, bila je vidno potresena, imala je zatvorene oči i tresla se. Ponuđena joj je terapija, ali je rekla da je već popila nešto za smirenje” ispričao je medicinski tehničar koji je 16. veljače s kolegama intervenirao u Palovcu.

Komentiraj