HINA/ Dario GRZELJ/

SVJEDOČENJE Kovač Grmoji: “Vi kao da ste popili svu pamet ovog svijeta”

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor u utorak je kao drugog svjedoka ispitalo Milana Kovača, koji je bio zamjenik predsjednika hrvatskog Fonda za privatizaciju 1994., a predsjednik tog tijela 1995.- 1996. Dužnost ministra privatizacije u vladi Zlatka Mateše obnašao je od 16. prosinca 1996. do 1. travnja 1999.

“Tuđman mi je rekao da moramo imati predsjednika Fonda koji je ujedno i saborski zastupnik. Sam sam poništio na desetke pretvorbi, ali kad se vidjelo da nemamo milosti jedna je odvjetnička kuća poslala jedan članak zakona na ocjenu ustavnosti i tada smo prestali. Da smo nastavili puno stvari bi bilo jasnije, a sudski procesi i dan danas traju”, rekao je Kovač.

Nikola Grmoja upitao ga je zašto je rekao da ga je netko pritiskao zbog čega se i razbolio. “Ne znam otkud vam to, ali Ivicu Todorića nikad nisam upoznao. Vidio sam ga jednom s vrata”, rekao je.

“Niste nam dali niti jednu informaciju vezanu za Agrokor, ničega se ne sjećate, samo dajete političke ocjene. Budući da ste bili u Nadzornim odborima i da tvrdite da niste imali nikakvu osobnu korist ja ću vam sada predati dokumentaciju o pljački epskih razmjera u Razvitku. To ste dozvolili svojim nečinjenjem”, optužio je Grmoja Kovača.

Kovač mu je odgovorio: “Vi ste dva petka u ovom Saboru i pravite se kao da ste popili svu pamet ovog svijeta. Ja sam ovaj Sabor čuvao lovačkom puškom”.

Komentiraj