Švicarska tvrtka koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju objavila je da će u Republiku Hrvatsku u idućih pet godina uložiti 14 milijuna kuna te otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu.

ch-aviation je jedan od vodećih dobavljača poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju u svijetu. Zrakoplovni prijevoznici, zračne luke, leasing tvrtke, financijske institucije kao i ostali sudionici zrakoplovne industrije svakodnevno koriste podatke koje im tvrtka ch-aviation stavlja na raspolaganje.

Od 2016. godine, hrvatska podružnica tvrtke sa sjedištem u centru Zagreba istražuje i održava podatke koji prate flotu, rasporede i financijske rezultate komercijalnih
prijevoznika, a danas je matična tvrtka donijela odluku o dodatnoj investiciji u poslovanje u Hrvatskoj čime će se omogućiti značajan daljnji rast te podružnice.

“Iznimno mi je drago što mogu reći da smo prezadovoljni našom dosadašnjom investicijom koja nam je omogućila zapošljavanje desetak visokokvalificiranih kolega u Hrvatskoj. Zbog toga smo i odlučili investirati u daljnji rast tvrtke u Hrvatskoj,” poručio je Thomas Jaeger, CEO tvrtke ch-aviation.

Trenutno otvorena radna mjesta za Hrvatsku u ch-aviationu uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

“Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih ljudi odlazi iz Hrvatske i jako mi je drago što možemo ponuditi izvrsnu alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih deset godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni centar za zrakoplovnu industriju”, smatra Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj.

Tvrtka ch-aviation osnovana je 1998. godine kao dobavljač poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju. Tvrtka upravlja jednom od najvećih i najobuhvatnijih B2B baza podataka u području komercijalnog zrakoplovstva. S više od 500 kupaca, uključujući i najjača imena industrije poput najveće svjetske tvrtke za leasing zrakoplova AerCap, proizvođače zrakoplova poput tvrtki Airbus i Embraer, ali i lokalnih tvrtki poput zrakoplovnog prijevoznika Trade Air, oslanjaju se na stručnost švicarskog dobavljača sa zagrebačkom adresom. Osim svjetske zrakoplovne flote, ch-aviation pruža informacije o adresama, kontaktima te, u suradnji s tvrtkom OAG, rasporedima letova zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta.

Komentiraj