Svi slave “Wonku” i Timothée Chalameta, Hughu Grantu snimanje išlo na živce ali “imam puno djece i trebam novac”

Autor:

Warner Bros.

Od danas se u hrvatskim kinima počinje prikazivati film „Wonka“ u kojem Timothée Chalamet glumi Willyja Wonku. Willy Wonka je čokolatijer, lik iz knjige Ronalda Dahla „Charlie and the Chocolate Factory“ objavljene 1964. godine, a u ovom filmu opisuju se događaji koji su prethodili onima ispričanima u knjizi. I dok kritičari hvale Timothée Chalameta u ulozi Willyja Wonke, jednom glumcu iz filma strašno je snimanje išlo na živce. A on je Hugh Grant koji glumi Loftyja, pripadnika patuljastog Oompa Loompa naroda koji rade kod Wonke u tvornici čokolade. Svoje nezadovoljstvo Hugh Grant je iskazao na konferenciji za novinare kada je otvoreno rekao kako je mrzio činjenicu da glumi jednog od Oompa Loompe.

Hugh Grant već dugo vremena otvoreno kritizira sve što mu se nije svidjelo na snimanju nekog filma, u slučaju filma „Wonka“ živciralo ga je snimanje CGI scena odnosno onih scena koje su računalno generirane. Tako je rekao kako je stvaranje iritantnog Oompa Loompa lika bilo poput nošenja „krune od bodlji“ jer se kamera neprestano kretala oko njegove glave, navodi portal Metro.

„Dizao sam frku oko toga. Mrzio sam sve to“, izjavio je Grant koji je na pitanje novinara opravdava li konačni rezultat njegove muke odgovorio „Ne baš“. Nešto kasnije, rekao je kako nema ništa protiv filma „Wonka“ i redatelja Paula Kinga. „Lagano mrzim snimanje filmova ali imam puno djece i trebam novac“, objasnio je.

S druge strane, redatelj Paul King kazao je kako je mrzovolja Hugha Granta bila ključna prilikom odabira poznatog glumca za ulogu pripadnika Oompa Loompa naroda. On je za portal Radio Times rekao „Oompa Loompe u knjizi ne govore dok u filmovima govore jako malo. No, u knjigama pjevaju vrlo duge pjesme, to je njihova poezija. Oni su jako zabavni i kada sam čitao knjigu u svojoj glavi pokušao sam zamisliti njihove glasove. Oni su mi zvučali, na neki način, zajedljivo, sarkastično, s puno prijezira i nevjerojatno smiješno. Glas Hugha Granta me podsjećao na njih“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.