Sveučilište Leeds Arts imenovalo je Skin za svoju ambasadoricu

Sveučilište Leeds Arts imenovalo je Deborah Anne Dyer, poznatu kao Skin – pjevačicu grupe Skunk Anansie za svoju prvu ambasadoricu. Pjevačica, aktivistica, DJ i glumica tako će biti u svojevrsnoj ulozi istaknute umjetnice sveučilišta Leeds Art koja će imati i važnu ambasadorsku ulogu i od koje će studenti i profesori tražiti nadahnuće, dok će ona predstavljati kreativni dio Sveučilišta.

“Željela bih reći da sam apsolutno oduševljena i počašćena što sam prihvatila ulogu prve ambasadorice Sveučilišta u Leedsu, koji je jedino specijalizirano umjetničko sveučilište na sjeveru Engleske. Nedavno sam posjetila Sveučilište i upoznala puno osoblja. Bila sam zaista impresionirana studentima i njihovim profesorima. Radujem se što ću podržati sve njihove kreativne momente i talente” , prokomentirala je Skin imenovanje. Prorektorica sveučilišta, profesorica Simone Wonnacott, rekla je da je ‘veliko zadovoljstvo’ potvrditi ovu ulogu koju je Skin dobila u ovoj instituciji.

“Skin ima višegodišnji odnos sa Sveučilištem. Njezin posjet 2019. godine kao dio našeg programa događanja Creative Master Network i masterclassa bio je inspiracija svim našim studentima”, rekla je. „Kreativno djelovanje Skin obuhvaća mnoga područja kreativne industrije, uključujući glazbu, modu i umjetnost, i čini je jedinstveno kvalificiranom da zauzme mjesto naše ambasadorice.“

 

U rujnu prošle godine objavljena je njezina autobiografija pod nazivom „It Take Blood & Guts“.

Komentiraj