Svečano otvaranje nove tvornice EcoCortec u Belom Manastiru

Autor:

FOTO: EcoCortec

Danas se otvara nova tvornica antikorozivnih folija EcoCortec u Belom Manastiru.

Gospodin Boris Mikšić pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina. Hrvatska tvrtka je dio Cortec europske grupacije koja danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije.

U sklopu otvorenja tvornice organizira se i Europska konferencija za distributere na kojoj će prisustvovati više od sto Cortecovih poslovnih partnera iz Europe, Azije i SAD-a. Oni će imati priliku razgledati novu tvornicu, upoznati se s najnovijim tehnologijama i razmijeniti i iskustva s Hrvatskim partnerima, kao i našim tehničkim sveučilištima s kojima EcoCortec uspješno surađuje.

Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman rješenja za zaštitu od korozije izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. Svojim patentiranim proizvodima snabdjeva najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Projekt u Belom Manastiru je sufinanciralo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. Ovo proširenje, osim što će povećati kapacitet proizvodnje, omogućit će još jednostavniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD.

Početkom godine tvrtka je pokrenula projekt prikupljanja i recikliranja korištenih materijala. Trenutno je partner u europskom projektu BIOCOMPACK, ovaj inovativni projekt podupire program ‘Interreg CENTRAL EUROPE’, a financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Cortec® grupacija je takoder Gradu Vukovaru donirala vrijednu tehnologiju za sanaciju Vukovarskog vodotornja.

“EcoCortec® je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizirala budućnost Hrvatske kakvu je vidim a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu a s EcoCortecom smo to ostvarili. No, ovo je tek početak, poneseni odličnim rezultatima plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, poručio je gospodin Boris Mikšić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.