Sve više detalja o ratnim strahotama u Buči: “Pronašli smo masovne grobnice, napola spaljena tijela …”

Autor:

Photo: Twitter/Screenshot

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Sergej Nikiforov, rekao je da su vlasti u Ukrajini pronašle ono što “točno izgleda kao ratni zločin”, uključujući tijela pogubljenih civila i masovne grobnice, dok su se Rusi povlačili iz ratom razorenih područja zemlje.

Nikiforov je za BBC-jevu emisiju Sunday Morning rekao da je scene otkrivene na deokupiranim područjima poput Buče “stvarno teško opisati”, prenosi N1.

 

Stradavanja civila u Buči, predgrađu Kijeva u Ukrajini. Photo: BBC/Screenshot

Masovne grobnice

“Pronašli smo masovne grobnice s 270 zakopanih ljudi. Pronašli smo ljude sa zavezanim rukama i nogama… rupama od metaka u potiljku. Pronašli smo napola spaljena tijela, kao da je netko pokušao sakriti svoje zločine, ali nisu imali dovoljno vremena da to učine kako treba”, rekao je.

Dodao je kako su ukrajinske trupe počele čistiti područja i čini se da nema ruskih vojnika.

Uznemirujuće scene: Buča, predgrađe Kijeva, sravnjena sa zemljom. Stradali civili

Kličko: “Odgovoran je Putin”

Reagirajući na užasna otkrića u Buči, kijevskom predgrađu u kojem su ruske trupe povlačeći se iza sebe ostavili niz leševa civila na gradskim ulicama, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove trupe optužio za počinjenje genocida.

“Ono što se dogodilo u Buči i drugim predgrađima Kijeva može se samo opisati kao genocid. To je brutalni ratni zločin za koji je odgovoran Putin. Civilima su vezali ruke pa ih likvidirali, rekao je Kličko u izjavi za njemački Bild te dodao:

Samo je jedna moguća posljedica nakon ovoga: nijedan cent ni iz Njemačke ni iz ostatka svijeta ne bi smio otići više u Rusiju. To je krvavi novac kojim se ubija ljude. Smjesta uvedite naftni i plinski embargo”.

Svijet zgrožen prizorima iz Buče. Rusi negiraju masakr, javio se i Zelenski

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.