Bitka za utvrdu Klak u kojoj će sudjelovati vitezovi desetak srednjovjekovnih udruga, središnje je događanje viteškog turnira na Jankovcu u Parku prirode Papuk.

Natjecanje u streličarstvu, škola mačevanja, stari obrti, dvorske dame, viteški tabori, atraktivne plesačice, vrhunska gastronomija i dan proveden u prirodi, najbolja su pozivnica na Srednjovjekovni turnir, koji će se 13. i 14. listopada održati u jednoj od najljepših hrvatskih šuma. Njegovo peto izdanje održava se u sklopu ‘PReKUL festivala’ koji promovira kulturnu i povijesnu baštinu Parka prirode Papuk.

Uz zabavni i edukativni karakter, ova manifestacija odlična je prigoda za promociju turizma Slavonije i jedinstvenog Parka prirode i geoparka Papuk, koji je pod UNESCO zaštitom. Na njegovim sjevernim obroncima prostire se Park šuma Jankovac – jedna od najljepših gorskih dolina, okružena stoljetnom bukovom šumom, ujedno i poznato planinarsko izletište.

Ovdje se nalaze poučne staze, gorski potoci i jezera, špilje, slapovi, oko 1200 vrsta flore i faune. Planinarski dom uz restoran nudi i 80 ležajeva, a u neposrednoj blizini nalazi se jedinstveni slap Skakavac. To je idealno okruženje za organizaciju Srednjovjekovnog sajma koji je postao prepoznatljivi turistički proizvod, a svake godine privuče više od tisuću posjetitelja iz čitave Hrvatske.

Projekt i festival su podržali Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija te općine Velika i Čačinci. Ulaznice će se moći kupiti na informativnim točkama s kojih polaze autobusi za Jankovac – u središtu Slatinskog Drenovca i kod spomenika braniteljima na prijevoju između Velike i Jankovca.

Komentiraj