Sutra će se održati provjedi svinjogojaca diljem Hrvatske: “Ovi zahtjevi su najvažniji…”

Autor:

29.10.2023., Vinkovci - Prosvjed svinjogojaca u Vinkovcima zbog africke svinjske kuge. Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Borna Jaksic/PIXSELL

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje u srijedu će održati prosvjede diljem Hrvatske, nezadovoljni mjerama koje država provodi u suzbijanju afričke svinjske kuge, najavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik stožera Tomislav Pokrovac.

“Pozivam sve građane da nas podrže na prosvjedu koji će se održati na razini Republike Hrvatske, a za koji naš stožer i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je osnovan i registriran, preuzima svu odgovornost”, rekao je Pokrovac.

“Želimo biti partner Vladi i Ministarstvu poljoprivrede koje zovem da dođu na sastanak na koji su pozvani i da riješimo ovaj problem”, rekao je. Ponovio je kako su i dalje najvažniji zahtjevi hitan prekid eutanazije zdravih svinja, hitno donošenje zakona kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama te omogućavanje svinjokolje na tradicijski način.

Sabor raspravlja o opozivu Marije Vučković: “Brojke ne lažu, katastrofa su. Nema opravdanja za to”

Najavio je da će se na području Vukovarsko-srijemske županije prosvjedovati na graničnim prijelazima Županja-Orašje (BiH) i Tovarnik-Šid (Srbija) te da će se održati i na cestama i u ostalim dijelovima Hrvatske kao i pred Ministarstvom poljoprivrede u Zagrebu.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik pozvao je sve stočare i ratare kao i građane da izađu s prosvjednicima na ceste i iskažu nezadovoljstvo.

Izvijestio je da je sindikat registriran prije mjesec dana s ciljem rješavanja problema u hrvatskoj poljoprivredi i stočarstvu “na pravni način”.

Slavonski HDZ bijesan na ministricu Vučković: ‘Politička šteta zbog svinjske kuge samo će rasti’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.