HINA /Zvonimir KUHTIĆ

SUŠEC “Igrači nisu pustili članove IO-a u avion”

Dugogodišnji sportski novinar HRT-a Božo Sušec danas je, gostujući u ‘Nedeljom u 2’ HRT-a komentirao uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i situaciju oko Hrvatskog nogometnog saveza.

“Dalić je iznenađenje. Ta priča je kao bajka braće Grimm, koju je povremeno režirao Hithchok, a ostvario Zlatko Dalić. On je vrhunski trener. On je vrhunski trener, a za to moraš biti psiholog, komunikator, nekad mama i tata, a moraš imati i nešto karizmatično. On je pokazao da je pronašao pravi odnos sa svim tim različitim ljudima”, komentirao je Sušec izbornika Zlatka Dalića.

Slavlja sportskih uspjeha, kaže, kratkotrajan su adrenalin. “Ako se barem nacionalni stadion napravi, to je nešto, ali to ne rješava probleme nogometa i sporta, koji su jako duboki. Ne možemo živjeti na ovom uzletu i zanosu. Ovaj novac koji su igrači zaradili, iz mojih krugova znam da su se igrači bili spremni odreći premija ako bi taj novac išao izravno u izgradnju centara za mlade nogometaše. Ako to pokrenemo, onda nećemo pasti u depresiju. Mi vjerojatno nikad nećemo biti prvi ili drugi na svijetu, ali moramo imati jednu uglednu reprezentaciju. Iako Hrvatska može biti svjetski prvak”, poručio je.

O Zdravku Mamiću kaže kako je neosporno da je napravio dosta dobrih stvari, ali ističe kako ima velikog neprijatelja, a to je on sam. “On je tvornica konflikata. Strašno je kažnjen što nije bio dio ovog, što nije mogao u Rusiju, što mu je granica na Vinjanima Donjim”, kaže i dodaje kako će HNS moći bez Mamića, ali problem će biti u Dinamu, kojeg je Mamić, smatra Sušec, nosio na svojim plećima i klub će se morati drugačije organizirati.

“U Savezu očekujem promjene dosta brzo, ima dosta nezadovoljstva, vidjeli ste da igrači nisu pustili članove IO-a u avion. Ima 15 kombinacija i vidjet ćemo što će biti, ali mislim da ćemo na jesen imati drugačije ustrojen nogometni savez”, objašnjava Sušec.

Komentiraj