Sunčano uz prolaznu naoblaku, i dalje iznadprosječno toplo

 

Danas će u Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, povremeno uz malu i tek ponegdje prolazno umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti lokalno kratkotrajna magla, osobito po kotlinama i uz rijeke, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu većinom slab i tek ponegdje umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne uglavnom u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura iznad prosjeka, od 29 do 33 °C, u gorju malo niža.

Sutra pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Na kopnu je mjestimice moguća jutarnja magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama. Povremeno će biti umjerene naoblake, osobito od sredine dana, a uglavnom u gorskim područjima i unutrašnjosti Istre i Dalmacije moguć je i poneki pljusak.

Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, a popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Komentiraj