Pixabay

Sunčano i vruće, ali nestabilno, izdana upozorenja za obalu

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano i vruće vrijeme, ali ne posve stabilno, prognoziraju iz DHMZ-a. Uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu, uglavnom u unutrašnjosti.

Vjetar na kopnu slab, poslijepodne i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom će zapuhati zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.

Metoalarm je danas izdao upozorenja zbog iznimno visokih temperatura. Narančasto upozorenje na snazi je za područje Dubrovnika, a žuto za područja Rijeke i Splita.

Sutra većinom sunčano i vruće, te nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka poslijepodne se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti.

Vjetar na kopnu slab, popodne do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro uz obalu slab i umjeren burin, potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 22 i 27, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Komentiraj