Sukob u redovima nove zagrebačke vlasti: Navodna neslaganja zbog budućeg smjera Holdinga

Pred novom zagrebačkom vlasti – novi problemi. Svega 100-tinjak dana nakon što ih je zagrebački gradonačelnik imenovao u Upravu Holdinga, njezin predsjednik Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol nisu se pojavili na jučerašnjoj sjednici skupštine, a gradska oporba spekulira da su ponudili i ostavke, javlja u petak HRT.

Tri mjeseca nakon što su kao osobni izbor gradonačelnika imenovani za čelne ljude Holdinga Nikola Vuković i Ante Samodol, nagađa se – na izlaznim su vratima. Jučer nisu došli na skupštinsku raspravu o poslovanju holdinga – pa je oporba napustila sjednicu i otvorila pitanje – ima li Holding vodstvo?

“Kada smo vidjeli da se nitko od članova uprave nije pojavio na toj točki zatražili stanku u ime našega Kluba i javno i izravno postavili pitanje gospodinu Tomaševiću: Je li istina da su gospodin Vuković i gospodin Samodol dali ostavku?”, kazao je Mislav Herman (HDZ).

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je još jučer negirao tvrdnju da su mu kadrovi koje je postavio bez natječaja otkazali poslušnost i ponudili ostavku. Kazao je kako je razgovarao s predsjednikom uprave Vukovićem koji je, kaže – najavio da će biti spriječen na ovoj točki, a kao razlog je naveo tehničke pojedinosti oko spajanja podružnica.

Sukob koji ne postoji

Teze o ostavci i sukobu uprave i nadzornog odbora holdinga s vodstvom Zagreba, uz osmijeh odbacuje i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

No unatoč osmijehu, čini se da je u pozadini sukob zbog budućeg smjera holdinga. Neslužbeno, uprava želi slobodne ruke, a grad uz pomoć nadzornog odbora veću kontrolu. I dok akteri negiraju problem, njihov partner kaže da se sve to ne bi dogodilo da je više transparentnosti.

“Očekivao sam više otvorenosti u komunikaciji. Da će predsjednik uprave dolaziti pred zastupnike, da će dolaziti pred medije. Da će otvoreno govoriti o brojnim problemima, jer trenutno o tome možemo slušati samo gradonačelnika. A to podsjeća na bivšeg gradonačelnika koji se bavio svim i svačim”, izjavio je Renato Petek, nezavisni zastupnik na list SDP-a u Gradskoj skupštini.

Sukob koji ne postoji i koji svi negiraju – trebao bi se razriješiti na današnjem sastanku s gradonačelnikom. Vrijeme i mjesto se skriva. Transparentnost po strani, tko odlazi, a tko ostaje – znat će se vrlo brzo.

Komentiraj