Marko Lukunic/PIXSELL

ŠUKER O MOGUĆEM PRESLAGIVANJU U HNS-U “Nisam futrolist”

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u četvrtak je na konferenciji za novinare nakon godišnje Skupštine HNS-a komentirao zaključke i aktualne teme.

“Zadovoljstvo mi je što ovu Skupštinu održavamo na kraju godine u kojoj su naši nogometaši osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Luka Modrić je u svim anketama osvojio sva najvažnija individualna priznanja, a naš izbornik Zlatko Dalić, unatoč što je službeno izabran za drugog, za nas ostaje najbolji izbornik svijeta. Ovu godinu ćemo pamtiti i po veličanstvenoj podršci našim nogometašima na SP čiju je finalnu utakmicu protiv Francuske u izravnom TV prijenosu pratilo više od 900 milijuna gledatelja od kojih je većina svoje simpatije poklonila drugoj reprezentaciji po broju stanovnika koja je nakon Urugvaja igrala u finalima svjetskih prvenstava. Pamtit ćemo je i po sreći, zanosu i patriotizmu hrvatskog naroda s kojim je pratio sve utakmice reprezentacije na SP i organizirao veličanstven doček u Zagrebu, ali i u svim drugim gradovima iz kojih su došli reprezentativci”, poručio je Šuker.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen financijski plan za 2019. godinu u kojoj je planiran prihod od 151 milijun kuna, a rashod 162,7 milijuna. Manjak od 11 milijuna kuna pokrit će se iz salda fonda odnosno iz viška sredstava iz ovogodišnjeg proračuna. Najveći su prihodi planirani od marketinga, televizijskih prava, opreme i ulaznica a rashodi na aktivnosti Saveza te kvalifikacijske i prijateljske utakmice svih reprezentacija.

Odgovarajući na novinarska pitanja oko mogućeg preslagivanja u Savezu, nakon što je Tomislav Svetina preuzeo Zagrebački nogometni savez uz podršku ljudi bliskih premijeru Plenkoviću, Šuker je rekao: “Mislim da smo imali izbore prošle godine, točno u ovo vrijeme. Vrijeme će pokazati, zato vas molim da sačekate tri godine. Rado bih vam odgovorio, ali nisam futrolist da bih vam odgovorio tko će biti predsjednik, tko generalni tajnik, a tko izbornik… Prošle su godine bili izbori, pa ste tada dosta toga fulali, nadam se da ćete fulati i ovaj put”, zaključio je.

Komentiraj