U četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu održana prva rasprava na suđenju Davidu Komšiću zbog ubojstva Kristine Krupljan. Optužnica ga tereti da je 22. veljače prošle godine nožem izmasakrirao osamnaestogodišnju Kristinu Krupljan s kojom je više godina, uz prekide, bio u vezi. Zadao joj je osamdesetak uboda i rezova nožem, a žrtva je preminula na mjestu zločina.

Na početku rasprave Komšić je rekao kako se ne osjeća krivim za ubojstvo. Njegov odvjetnik, Veljko Miljević, kauao je kako je Komšić bio izložen dugotrajnom vrijeđanju od ubijene, pa je zato bio doveden u stanje teške patnje. Dodao je da je njegov klijent bio neubrojiv i u stanju dugotrajne patnje.

Dok su se u sudnici čitali iskazi Kristininih prijateljica, Komšić je zijevao. Sutkinja ga je upozorila da se ponaša pristojno, na što je otac ubijene Kristine ironično iz publike dobacio kako je Komšić neubrojiv. On se potom okrenuo prema ocu ubijene djevojke i počeo se smijati.

Kristinine prijateljice u svojim su isazima ustvrdile da je Komšić prijetio ubojstvom Kristini, slao joj poruke uvredljiva sadržaja te ju fizički zlostavljao. Na klupu za svjedoke sjeo je i rođak Davidova oca koji je njega i Davida kobne noći dovezao na policiju. Kazao je kako je David ocu priznao da je izbo Kristinu.

Na sudu je pročitan iskaz Dalibora Krupljana, oca ubijene. On je poručio da se nakon ubojstva kćeri liječi kod psihijatra i psihologa. “Nije mi spominjala probleme s Davidom sve dok je nije napao s tri prijatelja. Presreli su je autom, vukli za kosu, bacili mobitel u kanalizaciju. Tek nakon ubojstva sam saznao da je trudna jer me bivša supruga i Kristina nisu o tome obavještavale”, tvrdi otac ubijene Kristine.

Odvjetnik obitelji Krupljan, Krešimir Škarica, rekao je da smatra da se radi o teškom ubojstvu koji je motivirano bezobzirnom osvetom na okrutan način. “Mislim da nema elemenata koje bi bile olakotne za optuženika”, poručio je.

Na klupu za svjedoke sjela je i majka ubijene, Vesna Krupljan. “Od početka ga nisam voljela, a oni su prekidali i mirili se. Prije nekoliko godina sačekao ju je kod crkve i nogom udario u nos jer joj je dugovao 2000 kuna”, kazala je u suzama. Dodala je kako je, unatoč sudskoj zabrani, David dolazio pred njihovu kuću.

Ispričala je kako je krajem 2016. godine Komšić s troje prijatelja presreo Kristinin auto, otrgnuo joj retrovizor te su je čupali za kosu i udarali. Kad je Kristina pokušala zvati policiju, oteli su joj mobitel i pobjegli. Majka dodaje kako je na dan ubojstva Kristina bila pozvana dati iskaz za taj slučaj.

“Na dan kad je ubijena bila je ujutro u DORH-u gdje je dala iskaz o napadu na Bukovačkoj. Otišla sam u noćnu, a oko 22.30 nazvao me je bivši. Kad sam došla do zgrade rekli su mi da mi je dijete izbodeno. Rekla sam im da je to napravio David Komšić”, rekla je Vesna Krupljan.

Odgovarajući na pitanja odvjetniak, Krupljan je rekla kako je kasnije saznala da je David njezinoj kćeri slao prijeteće poruke. Sutkinja je potom Vesnu Krupljan pitala što je sa njenom izjavom da je suglasna da se Komšiću dodijeli najblaža kazna od 10 godina zatvora. “To me odvjetnik zajebao, da moram tako reći. Zato sam promijenila odvjetnika. Nisu mi dali da pročitam što potpisujem”, rekla je, kako prenosi Index.

Dodala je da je odvjetnik Boro Radišć dobio 32 tisuće eura od Komšićevog oca. “Rekao je da to potpisujemo za novac, za odštetu”, rekla je Vesna Krupljan dodajući da je od tih novaca dobila 100 tisuća kuna, bivši muž 50 tisuća kuna, te kako si je odvjetnik uzeo 100 tisuća kuna.

Odvjetnik optuženog Veljko Miljević azao je da je majka promijenila iskaz, ali nema prigovor. Prenosi Komšićeve riječi da nisu točne izjave majke da nije imala kontakte s njegovim roditeljima. No kaže da to ne smatra relevantnim u ovom trenutku. Rasprava se završila oko 14 sati, a nastavak je sutra u 9:10 sati.

Komentiraj