Sudačka komisija iz 15. kola izdvojila samo jednu situaciju: VAR sudac Igor Pajač je pogriješio na Opus Areni

Autor:

30.01.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Sudac Igor Pajac Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor / Pixsell

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza je prezentirala analizu suđenja iz 15. kola SuperSport HNL-a te su tom prilikom izdvojili samo jednu situaciju vrijednu pažnje. Riječ je o dvoboju Osijeka i Lokomotive, a u pitanju je reakcija VAR suca Igora Pajača prilikom izjednačujućeg pogotka Bijelo-plavih. Naime, on je pozvao glavnog suca Matea Ercega na pregled video snimke jer je prije gola stopera domaćih Duartea lopta pogodila u ruku.

Komisija je stava da je Pajač napravio pogrešku jer se ne radi o kažnjivoj situaciji, a otegotna okolnost je i što se po njima ne radi o napadu nakon kojeg je postignut zgoditak. Mladi sudac Erceg je tako na koncu s pravom priznao gol Ivana Fiolića kojim je domaća momčad došla do boda.

Sudačka analiza 15. kola SuperSport HNL-a

OSIJEK – LOKOMOTIVA

Sudac: Mateo Erceg. Pomoćni suci: Jerko Crnčić i Željko Bučar. VAR sudac: Igor Pajač. 

87. minuta: Sudac utakmice ispravno je u terenu prosudio incident i dozvolio nastavak igre kad je igrač Osijeka ostvario rukom, u pravilima nogometne igre, nekažnjivi kontakt loptom. Intervenciju VAR suca i poziv suca na OFR pregled snimke KNS HNS-a smatra neispravnom i neutemeljenom u PNI-e i smjernicama UEFA-e, ali i u primjeni VAR protokola zbog druge faze napadačkog posjeda koji ne dozvoljava intervenciju zbog incidenta koji se dogodio u prethodnom napadu. Prosudba suca nakon OFR-a i njegov ostanak na inicijalno priznatom pogotku ispravna je odluka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.