Sudačka komisija: Hajduk nije trebao dobiti kazneni udarac protiv Istre 1961

Autor:

26.11.2023. Pula, stadion Aldo Drosina - Nogometna utakmica SuperSport HNL, 16. kolo, Istra 1961 - Hajduk 

 Photo: Luka Batelic/PIXSELL

Luka Batelic/Pixsell

Komisija nogometnih sudaca IO Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja 16. kola SuperSport HNL-a u kojem je izdvojila samo jednu situaciju. Riječ je o kaznenom udarcu kojeg je Hajduk dobio u završnici utakmice protiv Istre 1961 kada je u šesnaestercu lopta u ruku pogodila Hujbera.

Komisija je stava da je glavni sudac Ante Čulina pogriješio dosudivši kazneni udarac za Bile, a grešku je napravio i VAR sudac Ante Čuljak jer ga nije pozvao na pregled video snimke.

Komisija ovaj put nije smatrala da se treba osvrnuti na divljanje Ante Ercega tijekom prvog poluvremena koje nije sankcionirano isključenjem.

Sudačka analiza 16. kola SuperSport HNL-a

ISTRA 1961 – HAJDUK

Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Ivan Mihalj i Dejan Vuković. VAR sudac: Ante Čuljak. 

87. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. U smjernicama PNI-e kontakt lopte i ruke braniča Istre 1961 ne razmatra se prekršajem PNI-e. Uz jasna razmatranja da se ruka braniča nalazi u potpuno prirodnom položaju te da lopta odbijena od suigrača neočekivano pogađa braniča u ruku, KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju koja omogućava sucu promjenu inicijalno donesene neispravne odluke.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.