Studij Intelektualno vlasništvo predstavljen na tribini Sveučilišta u Zagrebu

Autor:

U sklopu tribine pod nazivom „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“ na Sveučilištu u Zagrebu predstavljen je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Intelektualno vlasništvo.

Prisutne je uvodnim riječima pozdravio rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i naglasio da Hrvatska ide u dobrom smjeru u području rješavanja problema intelektualnog vlasništva koji su nagomilani pristupanjem u Europsku uniju te da akademska zajednica daje golem doprinos u tom procesu.

Voditelj tribine Tomislav Josip Mlinarić, predsjednik Povjerenstva za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i dekan Fakulteta prometnih znanosti govorio je o aktivnostima Sveučilišta u promicanju inovacija i transfera tehnologije sa sveučilišta u gospodarstvo, a potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš održao je izlaganje na temu „Inovativno gospodarstvo – temelj razvoja RH“.

Romana Matanovac Vučković, voditeljica Poslijediplomskoga sveučilišnoga interdisciplinarnoga specijalističkog studija i izvanredna profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavila je studij Intelektualno vlasništvo za kojim postoji veliki interes zbog manjka kadrova na tržištu.

“Studij traje dva semestra, a interdisciplinarnost je njegovo glavno obilježje i u njemu sudjeluje 10 sastavnica Sveučilišta, što znači da pripadnici svih struka mogu kroz izborne predmete sami dizajnirati sadržaj svog studija prema vlastitim potrebama. Studij je usmjeren i vrlo praktično te se u izvođenje nastave i osobito seminara, pored sveučilišnih nastavnika uključuju i praktičari, osobito suci, patentni zastupnici i djelatnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Konačno, suradnja ovog studija i gospodarstva je neizbježna jer su potrebe za kadrom očigledne”, kazala je Matanovac Vučković.

Rok za prijavu na studij traje do jeseni.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.