Student koji je prekinuo tribinu Kordića: "Morali smo mu reći da je ratni zločinac"

Autor:

Igor Jurdana

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić održao je u utorak tribinu u zagrebačkom Studentskom domu “Stjepan Radić”.
Na tribinu su upala i četiri aktivista koji su počeli skandirati „ratni zločinac“ te su nosili natpis „Dario Kordić – ratni zločinac.“ Na takav potez aktivista žustro su reagirala publika, a nekolicina je nasrnula na njih i izbacila ih iz dvorane. Iz publike se moglo čuti kako će oni srediti aktiviste i pobrinuti se za njih te su pozvali Kordića da nastavi s govorom. Moderator je krenuo smirivati situaciju dok je Kordić rekao „Bože oprosti im, ne znaju što rade.“ Kordić je rekao kako se moli i za dobronamjerne i nedobronamjerne.
Aktivist koji je predvodio prekid tribine je Splićanin David Bilić, koji je sve prokomentirao za Slobodnu Dalmaciju. “Najgore je od svega što se jasno vidjelo da on nije Boga upoznao kroz pokajanje, nego je uvjeren da je Bog njega nagradio kroz njegovo mučeništvo. Tako sam ja shvatio to njegovo predavanje”, kazao je.
“Sve je to bilo prilično ad hoc. Za Kordićevo predavanje saznali smo dva dana prije njegovog održavanja i zato se nismo uspjeli okupiti u većem broju. Nismo tu bili samo mi iz Radničke fronte, bilo je i ‘slobodnih strijelaca’. Skupili smo se, osmislili okvirne ideje, napravili postere i sprejem na plahtama nacrtali poruke. Jedna od njih je i ona ‘Dario Koljač’, koju smo izvjesili na balkonu jednog paviljona Studentskog doma”, rekao je.
Rekao je kako su odlučili ući na tribinu kada su čuli kako Kordić priča iz pozicije moralne vertikale o Bogu i životu. “Neka je njih bilo sto, morali smo Kordiću reći da je ratni zločinac. Ubrzo se nekoliko njihovih sjurilo prema nama, mislio sam da će nas krenuti tući, ali su onda intervenirale njihove starješine. Shvatili su valjda da nije oportuno da nas tamo prebiju javno, obzirom da su u dvorani bili prisutni i mediji. Čuli smo kako ih smiruju ‘momci, momci, čekajte, čekajte, stanite, stanite’ i oni su se povukli. Istrgali su nam taj transparent, naslušali smo se pokoje prijetnje i potom napustili dvoranu”, opisao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.