Patrik Macek/PIXSELL

ŠTROMAR “Neprihvatljivo je što radnici Uljanika i 3.maja ne dobivaju plaće”

Ministar uprave Lovro Kuščević prije sjednice Vlade komentirao je situaciju u Uljaniku. Kazao je kako je potrebmno pronaći dobro rješenje da brodogradanja ostane živa, ali moramo voditi računa i o proračunu.

Između redova je dao naznačiti da je moguće rješenje stečaj s preustrojem, piše tportal. Kazao je da ni stečaj nije najveći problem i naznačio da je Hrvatska imala mnogo primjera uspješno provedenih stečajnih postupaka.

“Suosjećam sa svakim hrvatskim radnikom koji radi i ne prima plaću, ali moramo biti svjesni fiskalne situacije i biti odgovorni prema proračunu”, kazao je Kuščević.

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar, pak, uoči sjednice, kazao je kako je neprihvatljivo da radnici ne dobivaju plaće.

“Moj stav je da radnici zaslužuju puno bolje nego što imaju sad – da zaslužuju puno bolje plaće. Ono rješenje koje će omogućiti da imaju plaću, naknadu za ono što rade. A ne kao što je sada da nemaju plaću, a i ono što su dobili, dobili su minimalac”, izjavio je Štromar uoči ulaska u zgradu Vlade.

Komentiraj