Štromar kaže kako HNS inzistira na većim plaćama za prosvjetare

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, kazao kako njegova stranka ‘inzistira’ na većim plaćama za prosvjetne radnike.

“Inzistiramo da prosvjetni radnici imaju veće plaće… Razgovaramo i siguran sam da ćemo uspjeti u tome, optimist sam”, rekao je. Na novinarsko pitanje odakle novac za povišice, Štromar kaže kako se mora naći novac za obrazovne djelatnike, a nekoliko je puta ponovio kako se o tome razgovara s ministrom financija.

O plaćama u sustavu obrazovanja uoči sjednice govorila je i resorna ministrica Blaženka Divjak. “Nije pitanje hoćemo li nekome nešto povećati, nego pravednosti i prepoznavanje prioriteta u državi”, rekla je novinarima Divjak.

Dodala je kako sa sindikatima razgovaraju o koeficijentima i povećanju od šest posto. “Početkom školske godine povećali bi koeficijent 4 posto, a dva posto početkom iduće godine”, rekla je ministrica.

Dodala je kako povećanja plaća neće utjecati negativno na reformu obrazovanja. “Ovo sigurno neće ugroziti reformu. U obrazovanje se mora ulagati, a osim u opremu u školama, treba ulagati i u djelatnike u obrazovanju. Treba prepoznati da su koeficijenti plaća u obrazovanju najniži”, rekla je Divjak.

Komentiraj