Igor Kralj/PIXSELL

ŠTROMAR “Brodogradnja mora opstati, dva su moguća rješenja”

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar gostovao je u ponedjeljak u ‘Novom danu’ N1 televizije, te komentirao štrajk radnika Uljanika i 3. maja.

Štromar je rekao kako rješenje za isplatu plaća radnicima Uljanika i 3. maja nije pronađeno, još uvijek se traži. Upitan zašto je došlo do ove krize, odgovorio je: “Brodogradilišta su bila restrukturirana, Uljanik nije, očito je sada na redu i mora se čim prije restrukturirati. Očekujem da će EK što prije usvojiti plan. Hrvatskoj trebaju brodogradilišta. Tu je puno zaposlenih, kooperanata, povezani su s fakultetima, sa znanošću… Brodogradilišta moraju opstati”.

Alternativno, kaže, postoje dva moguća rješenja – stečaj s preustrojem, u kojemu će se nastaviti proizvodnja i naći novi partneri i vlasnici. Drugo rješenje je restrukturiranje.

“Velika je odgovornost uprave. Uprava mora biti kvalitetnija i uključiti se u rješavanje problema. Morat ćemo riješiti ovaj problem, ali ne jednom plaćom nego dugoročno”, rekao je ministar. Premijer Andrej PLenković odgodio je pšosjet Njemačkoj kako bi porazgovarao s radnicima, a Štromar ističe kako je to dobra odluka. “Premijer shvaća veličinu problema i želi čuti sve strane”, rekao je.

Komentiraj