Strava u Francuskoj: Sirijac nožem izbo djecu u parku, troje je životno ugroženo. Oglasio se Macron

Autor:

Pixabay

Četvero male djece i jedna odrasla osoba ozlijeđeni su u napadu nožem u parku u Annecyju, gradu u Francuskim Alpama, priopćila je francuska policija, nakon što je prvotno izvijestila da je osmero djece bilo ozlijeđeno.

Tri su žrtve životno ugrožene, prenose agencije, po britanskoj agenciji Reuters radi se o troje djece, a po francuskoj novinskoj agenciji AFP o dvoje djece i odrasloj osobi, pokazuju to najnovije informacije.

Policija identificirala napadača, oglasio se Macron

Osumnjičenik je Abdalmasih H., sirijski izbjeglica koji je legalnim putem ušao u Francusku. Zahtjev za azilom je podnio 28. studenog 2022., navode iz policije.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron oglasio se na svom Twitter profilu gdje je poručio da je “nacija u šoku”.

“Napad apsolutnog kukavičluka jutros u parku u Annecyju. Djeca i odrasli su između života i smrti. Nacija je u šoku. Naše misli su s njima, kao i s njihovim obiteljima”, napisao je.


Tri su žrtve u kritičnom stanju, javlja AFP, pozivajući se na “izvor upoznat sa slučajem”.

Policijski izvor je za AFP rekao da je napadač bio sirijske nacionalnosti, tražitelj azila i da nije imao dosje. Jedna svjedokinja rekla je za Le Dauphine da je napadač nosio turban na glavi.


Naoružana policija stigla je na mjesto događaja i brzo savladala napadača, piše BBC. Uhićen je i prebačen u bolnicu zbog ozljeda, izvijestile su lokalne novine.

Regionalni zamjenik Antoine Armand opisao je napad kao “gnjusan” i rekao da vlasti provode istragu. Lokalni mediji izvijestili su da su žrtve bile stare oko tri godine.

Francuska premijerka Élisabeth Borne je na putu prema mjestu događaja. Šestero djece ozlijeđeno je u napadu nožem, javlja novinska agencija AFP, piše N1.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.