Stranica EMSC-a opet zatrpana komentarima Hrvata: “Bilo bi vrijeme da se naviknete!”

 

U večernjim satim utorka Zagreb je pogodio još jedan potres. Magnituda je bila 2,1 po Richteru s epicentrom devet kilometara od Zagreba, na dubini od četiri kilometra.

“Jači i dulji nego onaj jučer. Možda ipak treba pripremiti torbu”, “Vrhovec. Tutanj i streslo kuću. Kratko ali osjetno”, “Bačun, streslo je dosta. Sigurno oko 2, cijela kuća se protresla”, neki su od komentara na stranici EMSC. Nakon razornog potresa u ožujku Hrvati masovno ostavljaju komentare na ovoj stranici, a nekoliko puta komentara je bilo toliko da su srušili stranicu.

Na Twitter računu EMSC-a (Euromediteraskog seizmološkog centra) u večernjim je satima objavljeno, na hrvatskom jeziku: “Ljude iz Hrvatske muče svi ti silni mali potresi. Dokle više??? Taman za laku noć! Ima li kraja???? Čisto da nas podsjeti da je tu!…. Su najiritantniji izrazi ikad i ispadate smiješno i jadno. Trese se i trest će se još dok je Zemlje! Bilo bi vrijeme da se naviknete!”.

Ipak, odgovarajući na pitanje jednog korisnika iz EMSC-a su kasnije obrazložili da je došlo do nesporazuma. Kazali su da nisu vrijeđali Hrvate te da objavljeni komentar nije bio njihov, već su podijelili komentar s aplikacije kojim su htjeli pokazati da je situacija u Zagrebu još uvijek ozbiljna jer ljudi žive u stalnom strahu od malih potresa.

Komentiraj