Stožer objavio da imamo 241 novi slučaj uz dvije preminule osobe, županije objavljuju svoje podatke

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u subotu u priopćenju da je u posljednja 24 sata zabilježen 241 novi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, uz testirana 4352 uzorka. Preminule su dvije osobe.

Stožer: Testirana 4352 uzorka, 241 novi slučaj i dvije preminule osobe

Tijek događaja:

14:20 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji zabilježeno je 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, četiri muškarca i tri žene. Tri osoba imaju prebivalište na području Grada Karlovca, jedna osoba je iz Ozlja, jedna iz Ogulina, i dvije iz Duge Rese.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 362 osobe, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

14:00 U Virovitičko-podravskoj županiji testirane su 54 osobe, od čega ih je 51 bilo negativno, a troje je pozitivno na virus SARS-CoV-2. Riječ je o dvije žene i muškarcu. Dvoje ih je mlađe, a jedna osoba je srednje životne dobi. Jedna je asimptomatska, dok ostalo dvoje ima blage simptome covida-19, objavio je županijski stožer.

13:45 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o osobama mlađe životne dobi, koje su svoju izloženost ostvarile svaka u svojem radnom okruženju u kojem su već prethodno potvrđeni slučajevi pojave koronavirusa. Obje se liječe kod kuće.

13:30 U protekla 24 sata je na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Općine Đurmanec (3), Grada Krapina (2), Općine Zlatar Bistrica (2), Općine Hrašćina (1), Općine Kraljevec na Sutli (1), Općine Krapinske Toplice (1), Općine Petrovsko (1) i Općine Radoboj (1). Od 12 novooboljelih, 3 su poznati obiteljski kontakti. U istom razdoblju ozdravilo je 6 osoba te su pristigla i 53 negativna nalaza, dok se još čekaju rezultati za 12 uzorka, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

13:15 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od covida-19.

Oboljela osoba je s područja Gospića, kontakt je ranije potvrđene oboljele osobe. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U protekla 24 sata testirano je 50 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 148 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

12:20 U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata tri su osobe novozaražene koronavirusom, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

12:00 U Međimurskoj županiji danas do 11 sati testirano je 178 osoba, 39 nalaza je negativno, a ostalih 139 nalaza je u obradi.

Od jučer uzetih neobrađenih 92 uzorka, 16 nalaza je pozitivno. Svi su kontakti ranije potvrđenih slučajeva. Trenutno je 61 aktivnih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Do sada je ukupno testirano 7486 osoba. Trenutno je 389 osoba u samoizolaciji (pozitivni na koronavirus i njihovi kontakti).

11:55 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u subotu je potvrdio pet novih slučajeva zaraze koronavirusa. U toj je županiji 79 osoba pozitivno na koronavirus, šest je pod nadzorom liječnika, a 118 osoba je preventivno u samoizolaciji.

11:40 Na području Zadarske županije dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o muškim osobama s područja općina Sukošan i Stankovci koji su kontakti zaraženih osoba. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 13 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih su dvoje na respiratoru.

11:30 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 672 obrađena testa danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 17, Imotskog 1, Kaštela 1, Sinja 4, Solina 4, Trilja 1, Dicma 1, Dugog Rata 1, Jelse 2, Otoka 1, Podbablja 2, Runovića 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Uz 37 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još je 9 stranih državljana pozitivno na COVID infekciju među kojima je i 6 studenata iz Njemačke koji pohađaju studij na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Od 37 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 16 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1068 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 34 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 3 osobe nalazi na respiratoru.

11:00 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u subotu.

Tri novozaražene osobe s područja su općine Đulovac, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Severin. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutno je 47 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 496 osoba.

10:55 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja oboljelih od koronavirusa, a zbog pozitivnih djelatnika u samoizolaciji su po jedan razred na području Samobora i Brckovljana, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučer je izliječeno šest osoba pa je trenutno u županiji aktivno 279 slučajeva.

Sedam novih slučajeva zabilježeno je u Velikoj Gorici, po dva u Svetoj Nedelji, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelini, Brckovljanima i Rugvici, te po jedan u Zaprešiću, Jastrebarskom, Vrbovcu, Brdovcu, Stupniku i Klinča Selu.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Zagrebačkoj županiji je od početka pandemije evidentirano 859 zaraženih osoba, izliječene su 563 osobe, a 17 ih je umrlo. Od 23 novooboljele osobe sedam su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 16 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 150 osoba.

Zbog pozitivnih djelatnika u samoizolaciji je jedan razred na području Samobora te jedan razred na području Brckovljana.

10:50 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a sedam je izliječenih, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Među zaraženima su muškarac i dvije žene iz Dubrovnika, a za dvije je osobe utvrđena epidemiološka veza. Pozitivni su i muškarac iz Metkovića i žena iz Kule Norinske i za oboje je utvrđena epidemiološka veza. Zaraza je utvrđena i kod muškarca iz Župe dubrovačke te kod muškarca i žene koji nemaju prebivalište u županiji.

Među sedam izliječenih tri su osobe iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, jedna osoba iz Slivnog te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se deset osoba. U samoizolaciji se nalazi 259 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 14 808 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

10:45 U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su četiri (4) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (1), općina Staro Petrovo Selo (1), općina Brodski Stupnik (1) i općina Velika Kopanica (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 644, dok je broj aktivnih slučajeva 20 (5 manje nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (2 osobe više nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 297 osoba (45 osoba manje nego prethodni dan).

10:42 Nova 72 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u zadnja 24 sata u Zagrebu, a među novooboljelima je šestero učenika osnovnih i srednjih škola zbog čega je samoizolacija određena za 120 učenika i desetero nastavnika, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer Civilne zaštite.

U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 884 testiranja na koronavirus, a zbog nova 72 slučaja mjera samoizolacije izrečena je za 314 osoba.

Za 26 novooboljelih osoba utvrđeno je da su zasad negativne epidemiološke anamneze, 42 osobe su kontakti zaraženih, kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru, kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska, a kod dvije moguće izlaganje su obiteljske svečanosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola i tri učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 57 učenika i devet nastavnika osnovnih te 63 učenika i jednog nastavnika srednjih škola.

Zbog pozitivnog nalaza testa jedne kuharice osnovne škole, mjera samoizolacije je izrečena za dva nenastavna djelatnika. Trenutno je u Zagrebu 409 aktivnih slučajeva, a 1831 osoba se nalazi u samoizolaciji.

10:40 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 21 nova pozitivna osoba na covid-19 (15 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Jarmine, 1 iz Soljana, 1 iz Starih Jankovaca, 2 iz Ivankova i 1 iz Vukovara). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 896, od kojih je 766 osoba izliječeno, a ukupno je 17 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog bolesti covid-19. U protekla 24 sata testirane su 172 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 12045, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

10:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su tri osobe na području Koprivničko-križevačke županije proglašene zdravima, odnosno oporavljene su od SARS – CoV-2 virusa. Trenutno je 19 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju su tri osobe. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 229 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Tijekom dana očekuju se i nalazi izuzetih uzoraka osoba smještenih u objektu s područja općine Legrad u kojem je inspekcija Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provela nadzor te utvrdila kako se u spomenutom objektu nalazi 36 korisnika te četiri zaposlenika, što je deset osoba više u odnosu na dan ranije i podatke koje je vlasnik objekta neistinito prikazao, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

10:00 “U protekla 24 sata zabilježen je 241 novi slučaj pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.447. Među njima je 289 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Dvije osobe su preminule.

Preminule su dvije muške osobe – jedna u KBC Rijeka (1933. godište) te druga u KB Dubrava (1941. godište).

Do danas je ukupno zabilježena 17.401 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih su 293 preminule, a 15.661 se oporavila (238 u protekla 24 sata). U samoizolaciji su trenutno 8.973 osobe. Do danas je ukupno testirana 321.551 osoba, od toga 4.352 u posljednja 24 sata”, navodi se u priopćenju Nacionalnog stožera.

09:45 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 288 uzoraka briseva (132 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su 2 pozitivna.

Radi se o uvezenom slučaju (Republika Crna Gora). Jedna osoba je djelatnica predškolske ustanove u Novigradu. Provodi se epidemiološka obrada, protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora, određene su mjere samoizolacije za 120 djece i 30 djelatnika predškolske ustanove.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 9 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 69 osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

09:40 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 18 novozaraženih i 28 ozdravljenih osoba. Dobra je vijest to što su među ozdravljenima 22 osobe iz Doma za starije osobe u Delnicama, a dvoje se korisnika vratilo iz bolnice u Dom. I ostali u domu su dobro, javljaju epidemiolozi. Nažalost, u KBC-u Rijeka jedna osoba iz doma je umrla, što je ukupno šest osoba. Svi novozaraženi kontakti su prethodno zaraženih. Aktivnih je slučajeva 143, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

09:30 Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 208 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Tri novozaražene osobe su sa šireg područja Osijeka, dvije iz Đakova te po jedna iz Bilja i Strizivojne.

U KBC-u Osijek je hospitalizirano 25 bolesnika s koronavirusom, a na respiratoru ih je troje.

50 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalaze 493 osobe. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 52 provjerene osobe, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Zabilježena je jedna dojava o kršenju samoizolacije na području Belišća i ona se pokazala točnom, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

09:15 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan dvadeset i sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Dvadeset je osoba s područja grada Popovače, dvije osobe su s područja grada Siska, jedna osoba s područja grada Petrinje, jedna osoba s područja općine Martinska Veste tri osobe sa područja grada Kutine. Epidemiološka obrada je u tijeku, objavio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj