Cojones

Žestoka četvorka ‘Cojones’ stiže u klub KSET

Zagrebački stoner rockeri ‘Cojones’ nastupaju u klubu KSET (27.01.2018.).

Na sceni aktivni već više od 10 godina, jedan su od najboljih bendova ovih prostora koji je svoju respektabilnost ipak više stjecao van granica. Već nakon prvog split albuma s bendom Umor (‘Cojones & Umor split LP’) i samostalnog prvijenca ‘Sunrise’ otisnuli su se put ceste da bi svojim energičnim nastupima gazili europske klubove i festivale po Njemačkoj, Austriji, Českoj, Sloveniji, Belgiji, Nizozemskoj, Luxemburgu…

Žestoka četvorka, koja je utjecaje crpila i iz glazbe rock veterana kao što su Kyuss, Soundgarden, Down i Monster Magnet, svoj drugi album ‘Bend To Transcend’ na vinilu i u digitalnom izdanju izbacuje 2012. u potpuno DIY (“uradi sam”) stilu uz popratni ručno rađen i printan merchandise. Live album iz 2013. godine ‘Black Night’ snimaju u Jeni u Njemačkoj, dok godinu dana kasnije nastupaju na DesertFestu u Berlinu gdje pozornicu dijele s velikanima kao što su Clutch i Kvelertak.

Njihov posljednji, treći album iz 2016. godine (‘Resonate’) izdan za domaću PDV etiketu, dočekan je hvalospjevima kritike kao “jedan od ponajboljih rock albuma općenito snimljenih na ovim prostorima“ i “rock album veći od cijele rock scene“ uz s pravom rašireno uvjerenje da uistinu ima kvalitetu za postati antolologijskim.

Glasne gitare, prodoran i impresivan vokal, energičan ritam i masna produkcija uz vješto ubacivanje elemenata mističnosti i ponekog zvuka dalekog Orijenta, glazbeni su potpis kojim ovi autentični ‘čuvari tvrdog rocka’ glatko klize u drugom desetljeću radeći na novim i iščekivanim materijalima.

Službena prodajna mjesta:

Dirty Old Shop (Tratinska 18)

KSET (Unska 3)

facebook.com/events/764913040382380/

Komentiraj