STEŽE SE OBRUČ Grmoja: ‘Past će suradnici Obuljen Koržinek, a onda pada…’

Autor:

23.02.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o temi "Zasto europski tuzitelji istrazuju Plenkovicevu ministricu Obuljen?“ govorio je Nikola Grmoja.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se u utorak na nove informacije o nenamjenskom trošenju europskog novca putem Ministarstva kulture te ustvrdio da se “steže obruč” oko ministrice Obuljen Koržinek i ocijenio “izvjesnim” da će “pasti” njeni suradnici, a tada i premijer.

“E-mail korespondencija govori da se obruč oko ministrice Obuljen i suradnika steže”, ocijenio je Grmoja u priopćenju te dodao da “uporno premijerovo napadanje medija i pokušaj osporavanja nadležnosti Ureda javnog tužitelja pokazuje da Andrej Plenković uopće ne spori da je novac nenamjenski potrošen“.

Grmoja kaže i da premijer želi dokazati da je nenamjenski potrošen hrvatski novac “jer je svjestan da DORH ima pod kontrolom dok Ured europskog javnog tužitelja očito nema pod kontrolom”.

“Poruka premijera zaista je skandalozna, jer po njemu nije važno što je pronevjeren novac, bitno je tko istražuje je li novac pronevjeren”, ustvrdio je Grmoja te dodao da će “unatoč ogromnim Plenkovićevim naporima da ospori nadležnost EPPO-a, sasvim izvjesno pasti suradnici ministrice Obuljen Koržinek, možda i sama ministrica, a tada pada i sam Plenković“.

Premijer Andrej Plenković ranije u utorak je na pitanje misli li da su se namještali natječaji za pojedine tvrtke, jer se to čini iz objavljenih mailova, odgovorio da ne zna i da će Ministarstvo kulture i medija samo odgovoriti.

Ministarstvo kulture i medija priopćilo je, vezano uz recentne medijske objave oko svog postupanja neposredno nakon potresa 2020., da su svi projekti obnove provedeni prema pravilima Fonda solidarnosti i da su prošli kontrole nadležnih ustanova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 3 mjeseca

Ispada da se samo hrvatski novac od poreznih obveznika može slobodno pljačkati. No gledajući infiltraciju i kontaminaciju institucija države kriminalnim miljeom HDZ a ispada da je tako. Točno je da EPPO mora u konačnici prozvati odgovornim i samog Plenkoschenka. No vlada neće pasti iako to Grmoja priželjkuje, oni su potpuno oguglali na sve afere... jer je TO NETEMA po dragom vođi svih kriminalaca.

Avatar photo
Domagoj

prije 3 mjeseca

Oguglali su kao i temu ministrice Marije Vučković koja sa svojom ekipom Ojurović i Đurinac dijeli potpore šakom i kapom jer su to nacionalna sredstva i nitko to ne kontrolira a onda s tim istim poduzetnicima tulumari!!