Stevea McQueena nije bilo briga što ga zovu ‘muškom šovinističkom svinjom’

Autor:

ilustracija mm

Američka filmska glumačka legenda Steve McQueen rođen je 24. ožujka 1930. godine. Iza njegovih 50 godina života ostalo je mnogo nezaboravnih filmskih klasika, a uzmete li u ruke bilo koju od njegovih biografija, naći ćete i nezaboravne epizode s raznim ženama.

Na snimanju filma ‘Soldier In The Rain’ 1963. godine Steve McQueen, koji je tada bio oženjen, spavao je s obje svoje filmske partnerice, Chris Noel i Tuesday Weld. Njegova veza s glumicom Barbarom Leigh na snimanju filma ‘Junior Bonner’ 1971. godine odvela ga je u ljubavni trokut s Elvisom Presleyem. No, imao je i mračnu stranu, ako je točna priča engleske glumice Shirley Anne Field, koja je otkrila da je pretukao jednu djevojku s kojom je spavao tijekom snimanja filma ‘The War Lover’ 1962. godine.

Njegova je reputacija osvajača glavnih glumica bila poznata u Hollywodu. Osam godina mlađa glumica Ali MacGrow, udana za producenta Roberta Evansa, nećkala se prihvatiti ulogu supruge u filmu ‘The Getaway’ sa Steveom McQueenom. “Znala sam da ću upasti u ozbiljnu nevolju sa Steveom”, rekla je. Snimanje je bilo burno, jer kad bi se naljutio, Steve je išao spavati s djevojkama koje su se uvijek motale oko njega. McQueen i MacGraw su se vjenčali 1973. godine i ona od tada nije snimila niti jedan film sve do 1978. godine, kada su se rastali.

Jednu njegovu anegdotalnu izjavu naći ćete u svim njegovim biografijama: “Zovu me muškom šovinističkom svinjom. Jesam, i baš me briga.”

OZNAKE: Steve McQueen

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.