Statistika ne laže: Igrači Uniteda su protiv Brentforda uglavnom šetali terenom

Manchester United je nakon dva kola Premier lige bez bodova a nakon uvodnog od Brightona, subotnji 4-0 poraz od Brentforda znak je da niti Erik Ten Hag ne nalazi izlaz iz sada već dugotrajne krize velikana s Old Trafforda. Nizozemski trener je u klub doveo niz pojačanja, međutim statistika subotnje utakmice sa Community stadiona govori da igrači Manchestera jednostavno nisu uložili niti minimum truda potrebnog za ostvariti pozitivan rezultat. Vratar David De Gea je preuzeo odgovornost, odgovoran je za barem dva primljena pogotka ali daleko od toga da je samo u njemu bio problem.

Igrači Manchester Uniteda tijekom utakmice protiv Brentforda pretrčali su ukupno 95.6 kilometara, čak 14 kilometara manje od suparničkih igrača koji su pokrili 109.4 km. Koliko je tih 95.6 kilometara zapravo malo? Recimo da se jake utakmice Lige prvaka igraju na razini 110-115 pretrčanih kilometara, i više. Na primjer utakmica Cityja i Reala (4-3) ovog proljeća je bila na 123 odnosno 114 pretrčanih kilometara dok su u finalu LP igrači Reala i Liverpoola pokrili 111 odnosno 114 kilometara. Ako uzmemo činjenicu da igrači Premier lige prosječno istrče 10.5 kilometara po utakmici, ovih 14 km razlike je otprilike isto kao da je jedna momčad (United) cijelu utakmicu igrala s jednim, a zadnjih 30-ak minuta utakmice i s dva igrača manje na terenu.

Uz to, igrači Brentforda su istrčali 90 sprinteva, naspram 65 sprinteva igrača Manchestera. Pod sprint se broji trčanje u kojem igrač dosegne barem 25 km/h. Na kraju, igrači Brentforda napravili su 21 pritisak u suparničkoj trećini terena, za razliku od tek sedam pritisaka kojeg su napravili Ten Hagovi igrači.

Jasan primjer utakmice u kojoj jedna momčad više želi pobjedu.

Komentiraj