STANKOVIĆ: “Rezat ću se tupim nožem, mene nigdje”

Autor:

21.01.2020., Zagreb - Aleksandar Stankovic, voditelj emisije na HRT-u Nedjeljom u 2. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na prvoj debati s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem upitao je čelnik Restart koalicije je li ga za debatu pripremila HRT-ova novinarka Maja Sever.

“Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju?”, rekao je Plenković Bernardiću nakon što je izvadio jedan od papira s grafom.

“Vidim neki plavi logo na vašim papirima. Prvo sam mislio da nije od HDZ-a, ali sad vidim da je s konkurentske televizije”, rekao je Plenković.

Komentar su na Facebooku dali akteri iz ‘Nedjeljom u 2’, Aleksandar Stanković i Maja Sever.

“U debati na RTL-u Bernardić maše papirima koje smo prezentirali Plenkiju prije 2 tjedna u Nedjeljom u 2. Plenković mu odgovara da ga je pripremila Maja Sever.

Rezat ću se tupim nožem, mene nigdje”, napisao je na društvenoj mreži voditelj Aleksandar Stanković.

“U Nedjeljom u 2 Stanković i ja pripremili smo nekoliko jednostavnih grafova. Točnije objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 000 radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno.

I napisali smo da to nije ostvario.

Za to ne treba nekakva posebna priprema niti istraživačko novinarstvo, to je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu je još jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo”, napisala je Sever.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.