STADION U BLATU? “Bez mosta ništa”

Autor:

Pixabay

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošli je tjedan premjestio lokaciju budućeg nacionalnog nogometnog stadiona sa zagrebačke Kajzerice u naselje Blato, blizu nikad dovršene Sveučilišne bolnice.

Najavljeno izmještanje stadiona uzburkalo je mnoge duhove, a velike zamjerke ima prometni stručnjak Željko Marušić koji već godinama upozorava na problem zakrčenog prometa u glavnom gradu.

“Lokacija nacionalnog stadiona u Blatu je za ocjenu minus dva. Dakle nije katastrofa, ali je loša”, rekao je Marušić za tportal.

On misli da bi izgradnja stadiona u Blatu dodatno pogoršala prometni kaos u Zagrebu, koji se neće popraviti rekonstrukcijom Remetinečkog rotora. Podsjetimo, radovi na rotoru počeli su danas i trebali bi trajati do početka 2020. godine.

“Ideja stadiona u Blatu je loša, ali ne mora biti loša ako bi se prije napravio Jarunski most. Uz postojeće stanje, čak i da čarobnim štapićem sutra rekonstruiramo Remetinečki rotor u Zagrebu neće se promijeniti ništa. Rotorom će moći prometovati više automobila i svi će oni naletjeti na prometne čepove”, kaže Marušić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.