Srednja škola na otoku: Profesor slikao maloljetne učenice na ekskurziji. Iako je dobio prijavu, još je na slobodi

Autor:

26.05.2023., Sibenik - Pozar u kaficu u centru grada na sibenskoj rivi. Na intervenciju su ozasla dvoja kola JVP Sibenik sa desetak vatrogasaca. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pedesetdvogodišnji profesor jedne srednje škole na otoku prijavljen je za neovlašteno snimanje i seksualno uznemiravanje. Priveden je i određene su mu mjere opreza i to zabrana približavanja te zabrana uspostavljanja kontakta s dvije učenice. Trenutno se nalazi na slobodi, donosi Slobodna Dalmacija.

Policiji je najprije pristupio ravnatelj srednje škole te je policiju informirao da su mu se obratili roditelji djece, a sporan je bio izlet srednjoškolaca u Italiji u razdoblju od 3. do 6. svibnja kada je jedna srednjoškolka prijavila da ju je profesor spolno uznemiravao.

U pratnji roditelja je došla i druga učenica te je policiji prijavila da ih je profesor na ekskurziji neovlašteno snimao. Ušao je u hotelsku sobu oko šest sati ujutro i fotografirao je nju i njezine prijateljice dok su spavale u svojim krevetima da bi im te fotografije koje je snimio na kraju i pokazivao. Profesor je priveden na Općinsko državno odvjetništvo uz ove dvije kaznene prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mjere opreza.

Ravnatelj se nije oglasio, piše Slobodna, a iz tajništva škole rekli su da je otišao u ispostavu te škole u drugo mjesto.

O ovom događaju policija nije izvijestila radi zaštite djece i maloljetnika, a Općinsko državno odvjetništvo i dalje intenzivno radi obradu.

Nije poznato je li profesor suspendiran ili i dalje radi u školi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.