Srbija uvela strože mjere zbog koronavirusa: Izolacija produžena na 28 dana, vikendom zabrana kretanja od 15 sati

Srbijanska Vlada je na današnjoj sjednici uvela nove, još strože mjere zbog epidemije koronavirusa.

Sve mjere samoizolacije produžene su s 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja od 15 sati, odlučeno je na današnjoj sjednici vlade Srbije. U nastavku pročitajte priopćenje.

“Na današnjoj sjednici vlade Republike Srbije donesene su najnovije odluke u vezi sa sprječavanjem širenja virusa COVID-19. Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima s boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. ožujka i kasnije, produžava se obavezna mjera kućne samoizolacije s 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svima, koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rješenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dvije nedjelje, izolacija automatski nastavlja teći još dvija tjedna. Svi građani i stranci a boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno provjeravati.

Izmijenjeno je vrijeme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedjeljom morati ostati u svojim domovima od 15 sati do 5 sati ujutro. Građani koji nisu stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 sati ujutru do 17 sati. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedjeljom između 3 i 8 sati ujutro, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 sati. Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg”, navodi se u priopćenju srbijanske Vlade.

Komentiraj