Spremna su tri nova punkta u Zagrebu za masovnije cijepljenje, pogledajte točne lokacije

Tri nova punkta u Zagrebu trebala bi početi funkcionirati od utorka. Prvi dan bit će pozvano manje ljudi kako bi se sve uhodalo, a onda se od srijede kreće punom parom. Dnevno bi se tako u Zagrebu trebalo cijepiti više od deset tisuća ljudi. Osim Zagrebačkog Velesajma, Zagrepčani će se masovno cijepiti i u Domu sportova, u osnovnoj školi u Dubečkoj ulici i u dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina

“Svaka lokacija će s 1000 do 1500 cijepljenih dnevno doprinijeti tome da pokušamo uloviti brojku od 10 tisuća cijepljenih dnevno”, kaže Miroslav Hanževački, dr. med., ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

Dodaje da su, ukoliko bude dovoljno cjepiva, punktovi spremni provoditi cijepljenja 7 dana tjedno, te da će sve lokacije imati ista cjepiva.

“Cijepit ćemo koliko god to bude potrebno, u svakoj smjeni na ovoj lokaciji bit će 20, što liječnika, medicinskih sestara, što administrativnog osoblja, a isto tako će biti i na drugim punktovima, tako da vjerujem da neće biti značajnih problema”, rekao je Hanževački.

Prema raspoloživim informacija trebalo bi biti dovoljno cjepiva, dodaje Hanževački za HRT.

Komentiraj