Sporting prvak Europe u futsalu

U Zadru je odigrano ovogodišnje finale futsalske Lige prvaka – sastali su se Barca i Sporting, a naslovom se nakon odlične predstave okitio portugalski predstavnik, prenosi HNS.

Lisabonski Sporting po drugi je puta u svojoj povijesti, nakon 2019. godine, osvojio futsalsku Ligu prvaka, svladavši u Dvorani Krešimira Ćosića branitelja naslova Barcu rezultatom 4:3.

Španjolci su, doduše, poveli već u prvoj minuti dvoboja, kada je precizan bio Marcenio, a dvije minute prije odlaska na odmor na 2:0 povisio je Ximbinha.

Međutim, u nastavku je uslijedio veliki preokret. U 26. minuti Zicky je ostao sam i smanjio zaostatak, da bi već u 28. minuti Erick glavom vratio stvari na početak (2:2).

Potom je Joao Matos nakon prekida i pogođene vratnice pospremio loptu u mrežu za 3:2, da bi Pany Varela u 37. minuti iz protunapada povećao tu prednost na 4:2. Ferrao je tri mintue prije kraja vratio potpunu neizvjesnost, no pokazalo se da je samo ublažio poraz Barce.

Uz domaćinstvo futsalskoj eliti – uz podršku Turističke zajednice Grada Zadra – Hrvatska je svog predstavnika u finalu imala u prvom sucu Nikoli Jeliću, koji je tako nastavio svoj impresivan niz suđenja u najvažnijim futsalskim dvobojima. U ceremoniji dodjele medalja i pehara sudjelovao je i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

Futsalska Liga prvaka, finale:
Barca – Sporting 3:4

Komentiraj