Splitska policija utvrđuje sve okolnosti događaja koji se zbio u utorak navečer tijekom krizne situacije na plaži Kaštelet kada je, kako su izvijestili mediji, policajac fizički nasrnuo na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša. Iz policije navode kako su još sinoć započeli s utvrđivanjem okolnosti događaja.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u srijedu je osudilo napad pripadnika splitske policije na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša. “Kolega Miljuš je s javne površine, izvan policije blokade, radeći svoj posao pratio intervenciju policije na plaži Obojena svjetlost gdje je muškarac prijetio da će se raznijeti bombom, što je, nažalost, na kraju i učinio. Jedna od policajaca počeo je tjerati novinara s mjesta gdje je ovaj stajao, prvo riječima, a potom i odgurujući ga te mu je bacio mobitel u more. Potom je drugi policajac, pripadnik interventne postrojbe, udario novinara šakom u glavu srušivši ga na tlo. Kolega Miljuš zbog posljedica udarca potražio je liječničku pomoć”, navodi se u priopćenju HND-a.

Također, podsjećaju da već dugo i bez uspjeha pozivaju MUP da izvijesti javnost da li se brojne prijave prijetnji i napada na novinare uopće ozbiljno razmatraju te kakvi su rezultati eventualnih istraga o tim slučajevima. “Umjesto objave tih informacija već nekoliko puta u posljednje vrijeme svjedoci smo verbalnih, pa i fizičkih napada samih policajaca na novinare koji rade svoj posao”, poručuju. HND zahtijeva da se da se slušaj napada policajca na Dragu Miljuša hitno istraži i napadač adekvatno kazni te da budu objavljeni podaci o rezultatima prijava ostalih napada na novinare.

Komentiraj