Dusko Marusic/PIXSELL

Spašavanje spasitelja tajlandskih dječaka

Britanski ronilac koji je lani sudjelovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene spilje, i sam je morao biti spašen iz spilje u američkoj saveznoj državi Tennessee, objavili su američki mediji.
Josh Bratchley spašen je iz spilje Mill Pond blizu Nashvillea u srijedu navečer. Dobro se osjeća i odbio je liječničku pomoć, objavila je lokalna mreža WRCBTV.
Bio je u malenoj skupini britanskih ronilaca koji su istraživali spilje nekoliko dana, objavila je agencija za hitna stanja.
Skupina je uočila da Bratchleya nema u utorak i počela je traganje za njim isprva sama, a kad je istekla ponoć obratila se za pomoć. Uvježbani ronilac krenuo je u potragu i uspio ga pronaći u večernjim satima u srijedu.
Ronilac Edd Sorensen rekao je na konferenciji za novinare da je očekivao najgore kada se spustio u spilju zbog niskih temperatura i mraka, javlja NBC News.
“Uglavnom u akcijama spašavanja, kada uđem spašavati, osobe su histerične, paničare i čine stanje opasnim za mene”, objasnio je Sorenson, ali Bratchley je “mi je pomagao u akciji spašavanja”.
“Bio je maksimalno miran. Rekao je: Hvala ti. Hvala ti. Tko si ti?”
Brian Krebs, član Službe spašavanja okruga Chattanooga Hamilton koja je bila poslana u pomoć, rekla je da je u akciji trebalo roniti 120 metara uskim prolazom.

Komentiraj