ŠPANJOLCI OPREZNI ‘Da vidimo tko bi se usudio otpisati momčad ponosnih ratnika kao što je Hrvatska’

Autor:

Profimedia

Soccer Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Europsko prvenstvo svakim danom sve je bliže. Za 17 dana Njemačka će otvoriti turnir utakmicom protiv Škotske, a Hrvatska dan kasnije kreće po prolaz u skupini smrti ogledom protiv Španjolske. Podsjetimo, uz stare znance Španjolce, s nama su još u skupini Italija te Albanija. 

Poznata španjolska Marca uoči Eura napravila je analizu izabranika Zlatka Dalića, kojeg su preimenovali u Ladić.

“Žamor se pronio dvoranom Opere u Hamburgu kada je 2. prosinca prošle godine na izvlačenju skupina za Euro ždrijeb spojio Španjolsku, Italiju i Hrvatsku. To je bio zvuk da je ovo skupina smrti. Trojcu velikana slaba je utjeha što je u skupini i Albanija, momčad s malo iskustva, ali jako nezgodna. U ovoj grupi su Italija, aktualni prvak Europe. Zatim Hrvatska, polufinalist na dva zadnja SP-a. Tu su finalisti zadnje Lige nacija, Španjolska i Hrvatska. Ovo je skupina u kojoj su hrvatski ratnici, momčad koja godinama iznenađuje svijet”, piše Marca i za Hrvatsku ističe:

VELIKI INTERVJU Modrić govorio o novom ugovoru te životu nakon nogometa: ‘Ne može se uvijek dogoditi ono što želiš’

Hrvatska zlatna generacija je još tu. Pretrpjela je gubitke, ali je još živa. Hrvati i dalje snivaju da im ta reprezentacija donese naslov, trofej. Europsko prvenstvo im je rana jer reprezentacija koja briljira na SP-ima, na EP-ima od 2008. nije otišla dalje od četvrtfinala. Mnogi tvrde da Hrvati nisu ono što su bili, ali da vidimo tko bi se usudio otpisati momčad ponosnih ratnika kao što je ova.”

Slijedi dio o “Ladiću“: “Veliki vjernik. U smislu religije i vjere i momčad koja je dosegnula visine koje se Hrvatska nije usudila ni zamišljati. On je idol nacije, a taj status je zaradio teško. Poštovan je u cijelom svijetu.”

Od igrača Hrvatske, Marca dakako ističe Modrića: “Njega ne treba predstavljati. On je legenda za povijest nogometa. Kapetanu Hrvatske ovo je peti Euro. Na prethodna četiri je tri puta igrao protiv Španjolske. Ovo bi trebao biti njegov posljednji ples, ali 2026. je tako blizu da…”

PUN IZNENAĐENJA Španjolski izbornik objavio širi popis za Euro, izostavio nekadašnje nositelje momčadi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.