SP Laser: Stipanović kao treći, a Jurišić kao šesti u zlatnu skupinu

Tonči Stipanović je kao treći, a Filip Jurišić na šestom mjestu završio kvalifikacije Svjetskog prvenstva klase Laser u Melbourneu, te će se obojica do nedjelje boriti u Zlatnoj skupini 42 najbolja jedriličara svijeta u ovoj olimpijskoj klasi.

Stipanović je u petom plovu imao šesti ulaz, a u šestoj regati je pobijedio što mu je donijelo treće mjesto s 12 negativnih bodova, iza Nijemca Philippa Buhla, koji s čak četiri pobjede i jednim drugim mjestom vodi sa samo šest bodova, dok je Francuz Jean Baptiste Bernaz drugi s 8 bodova.

Filip Jurišić je sa šestim i trećim mjestom u zadnja dva kvalifikacijska plova s 18 negativnih bodova na visokom šestom mjestu. U zlatnu skupinu se jedva plasirao aktualni svjetski i olimpijski prvak Australac Tom Burton kao 27. s 44 boda, kao i legendarni, devetostruki svjetski prvak Brazilac Robert Scheidt, koji je 29. s 49 negativnih bodova. Dvostruki svjetski prvak Cipranin Pavlos Kontides, koji već dugi niz godina trenira u Splitu s našim jedriličarima, zauzima 15. mjesto.

U finalnoj skupini predviđaju se ukupno šest plovova, a prvenstvo završava u nedjelju.

Komentiraj