SOPIĆ: Pitat ću zagrebačke novinare ostajem li u Rijeci. Oni to izgleda znaju bolje od mene

Autor:

by Sofascore

by Sofascore

‘Navijačima naklon do poda. Ne samo Armadi, nego svima. Ne samo za danas nego za cijelu sezonu. Ugovor imam do 25. 06. 2025. Ja mislim da je sezona bila uspješna, ali uvijek se može razgovarati o ugovoru’


Ovo je učinak Željka Sopića ove sezone u Rijeci. Trenera kojem su navijači na kraju sezone skandirali i definitivno pokazali kako tribine žele ‘Sopu’ i dalje u Rijeci.

by Sofascore

Na press-konferenciju je malo kasnio. Trebalo se probiti kroz masu koja je ‘okupirala’ teren i skandirala ‘So-pa, So-pa’!

“Hvala navijačima. Kapa im do poda. I po kiši i kad je vrijeme ručka i vikendom i radnim danom i kad su obiteljske krstitke… Bili su uz nas. I doma i na gostovanjima. Kapa im do poda i hvala im do srca. Armada i svima”, počeo je Sopić.

“Danas smo i mi i Belupo imali puno izostanaka, ali odigrali smo odličnu utakmicu, a posebno mi je drago zbog tri gola Nike Jankovića. Dečko je bio 40 dana ozlijeđen, a sezonu okončava kao naš najbolji strijelac”.

Ostajete li trener Rijeke?

“Ne znam, to novinari znaju bolje od mene. Idem za Zagreb pa ću pitati zagrebačke sportske novinare, izgleda da oni o tome znaju više nego ja”, počeo je Sopa.

“Gledajte, za mene je sezona bila uspješna. Bili smo tri utakmice i 15 minuta od titule. U prvoj tekmi s Dinamom bili smo negledljivi, a onda ih tri puta nadigrali. Igrali smo dobar nogomet. A moja najveća sreća su mladi igrači koje smo afirmirali. Ja imam ugovor do 25. lipnja sljedeće godine, ali o ugovorima se uvijek može razgovarati”.

Bili ste glavna zvijezda hrvatske sportske medijske scene. Mi vama za sezonu dajemo 8. Koju ocjenu vi dajete medijima koji su pratili Rijeku i vas?

“Desetku. Mora se pisati pa se piše svašta. Nemam ja s tim problema”.

Jeste li ikad imali ovakav rastanak sa sezonom? Ovoliko emocija, navijači na travnjaku, skandiranje vašeg imena…

“Ne. Ovako nešto još nisam imao. Ne samo skandiranje meni nego svim igračima. Ne može se prevariti narod. Oni su vidjeli da smo se borili, da smo stalno davali sve od sebe i da smo igrali napadački, za pobjede”.

Kad se opet vidimo? Kad počinju pripreme?

“20. lipnja. Naravno, neće doći svi. Što se trojice koji idu na Euro tiče, najiskrenije: ja bih volio da se ni ne vrate u Rijeku! To bi značilo da je Hrvatska otišla do kraja i da je Rijeka napunila blagajnu”, rekao je Željko Sopić.

Trener Rijeke. Hoće li tako i ostati, nakon što konzultira zagrebačke novinare… Bumo vidli.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.