Sopić: ‘Lijepo molim Istru da otvori istočnu tribinu’! Karoglan: ‘Ovo je promašena sezona’

Autor:

07.04.2024., Rijeka - Stadion HNK Rijeka, SuperSport HNL 23/24, 29 kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nedjelja, 5. svibnja, Rujevica, Rijeka – Dinamo. To je dan u kojem bi se mogao odlučiti novi prvak Hrvatske. Hajduk je zapravo već ispao iz te priče večerašnjim o:1 porazom na Rujevici. O tituli će odlučiti obračun dvojice prijatelja, Željka Sopića i Sergeja Jakirovića


Rujevice se tresla od skandiranja ‘Ša-mpi-o-ni’! Naravno da je titula još jako, jako daleko, naravno da je Dinamo naviknut na osvajanje titula bez obzira na bodovni zaostatak zapravo na 50 posto s Rijekom, ali… ALI!

Ova Rijeka je očigledno spremna za gristi do zadnje sekunde. Rijeka pobjeđuje i kad nema svoju večer i kad ju baš ne ide, kad dominira, ali promašuje ili teško stvara prigode.

Ovo je Rijeka koja je, baš kako je već rekao njen predsjednik Mišković, svoj ‘naslov’ osvojila samom činjenicom da je nakon 29 kola na vrhu, no sad kad je već tu… Ide po taj naslov, drugi u klupskoj povijesti.

Potući će s Dinamom pa, riječima Željka Sopića: ‘Idemo 11 na 11 pa ‘ko će koga’.

Sopića je u press-centru dočekao pljesak većinom riječkih novinara i to je dovoljno reklo o sentimentu Kvarnera.

“Očekivano teška utakmica, znao sam da će Hajduk ovdje doći pobijediti, naravno. Ne razumijem te naše balkanske priče o nekoj momčadi koja je ‘gotova’ pa unaprijed gubi utakmicu. Ljudi su imali i jednu veliku šansu preko Trajkovskog, ali kad se sve zbroji i oduzme mislim da je naša pobjeda zaslužena”, pričao je Sopić.

Nije se gledao neki raskošni nogomet, klasika derbija.

“A da, veliki ulog i nitko nije želio srljati. No bilo je prigoda, bilo je uzbudljivo na kraju, a ja mislim da smo mi bili bolji za taj jedan gol”.

Hvala vam na odgovoru, jako smo zadovoljni s tim odgovorom, a znamo da je vama to najvažnije.

“Je, to mi je najvažnije, imate pravo”!

Onda slijedi još jedno novinarsko lupetanje s kojim smo i vi i mi već dosadni sami sebi: kojim riječima opisati ovu opet fenomenalnu riječku nogometnu atmosferu?

“E pa ni ja više nemam riječi. I evo, sad ću baš lijepo i pristojno nešto zamoliti. Molim ljude iz Istre 1961, naše sportske prijatelje da otvore istočnu tribinu svog stadiona za Derbi della Učka. Do prije pet godina nitko nije gledao HNL i sad kad je toliki interes da se napuni stadion treba omogućiti onima koji žele da dođu na stadion”, govorio je Sopić pa dodao:

“Ne znam zbog čega smo mi drugačiji od našeg današnjeg protivnika? Ako su mogli tu tribinu otvoriti za Hajduk pa valjda onda mogu i za Rijeku?! Što trebamo, zvati neke političare ili što?! Evo, ja apeliram, sklapam ruke i lijepo ih molim da to učine”, rekao je Sopić.

A Mislav Karoglan… S bombonom u ustima, ruke prekrižene preko prsa… Pokušaj zadržavanja mirnoće. Koju sigurno ne može imati.

Opet nisu razbijeni ili totalno nadigrani, a Hajduk je – opet izgubio.

“A je, bilo je opet i peha, imali smo i najbolju šansu na utakmici, Trajkovskog. I opet izgubili. Ali kad se pogleda cijela utakmica, mislim da je Rijeka na kraju i bila bolja za taj jedan gol”, opet je gospodski realno govoro šef hajdučke struke.

Već ste jednom ponudili ostavku. Jeste li to već učinili i večeras ili ćete sutra?

“Neću sada o tome. To je tema o kojoj će se govoriti – sutra”.

Iz kupa ste ispali, u prvenstvu ste 20 bodova iza Rijeke. Je li teško reći da je ovo još jedna Hajdukova – promašena sezona?

“Ne. Vrlo je lako reći: za Hajduk je ovo promašena sezona”, rekao je Mislav Karoglan.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.