Sophia Loren slavi 86. rođendan

Iako je bila jedna od najvećih diva Hollywooda, nakon što je dobila djecu se ranih 70-ih godina odlučila na filmu i TV-u pojavljivati tek u posebnim prilikama. Danas se Sophia Loren smatra jednom od najvećih ženskih zvijezda koje su ikada koračale Hollywoodom.

Kao mlada se udala za producenta Carla Pontija i više nikada se nije upuštala u veze s drugim muškarcima.Premda je živjela relativno čedno, Sophia je ipak doživjela jednu vrlo poznatu aferu s kolegom glumcem Caryjem Grantom. S Grantom je glumila u filmu “Houseboat”, a njegova je tadašnja žena napisala scenarij. Grant je namjerno organizirao da uloga pripadne upravo Sophiji. Iako su dvije godine uživali u strastvenoj romansi, Cary i Sophia rastali su se ogorčeni vezom, a ostali su u trajno lošim odnosima. Navodno se Cary čak i želio pomiriti sa svojom ljubavnicom, no Sophia mu je poslala jasnu poruku udavši se za Carla Pontija.

Godine 1958. na setu romantične komedije “Kuća na vodi” Sophiju pokušava osvojiti kolega Cary Grant, tada 54-godišnjak koji iza sebe već ima glavni dio svoje cijenjene filmografije. Grant ju nastoji pridobiti dnevnim isporukama cvijeća, udvaranjem i obećanjima o braku, ali mu to ne polazi za rukom. “Imala sam samo 23 godine i privlačio me Cary, ali nisam se mogla udati za diva iz strane zemlje. Carlo je bio iz mojeg svijeta, pravi Talijan i znala sam da ga ne mogu ostaviti.”
Sophia i Carlo, koji je producirao velik broj njenih uspješnica, ostali su tako zajedno sve do njegove smrti 2007. godine.

Komentiraj