ŠOKANTNI DETALJI Kutle pisao sudu: ‘Bandić mi je rekao da ga je Pripuz maltretirao…’

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO, Tomislav Miletic/PIXSELL

Nacional donosi šokantan odgovor na tužbu koji je odbjegli hercegovački tajkun Miroslav Kutle dostavio Općinskom sudu u Novom Zagrebu, a u kojem iznosi niz otvorenih optužbi na račun Petra Pripuza i njegove ‘organizacije’ – sve to u sklopu sudskog postupka koji je protiv njega pokrenuo upravo Petar Pripuz

Pokojni Milan Bandić rekao mi je, u prisustvu više svjedoka, da ga je Petar Pripuz često fizički maltretirao i da je kod Pripuza – kao i u tvrtki C.I.O.S. – ostalo više od 80 milijuna eura njegova novca. Govorio mi je i o brojnim nezakonitim i unosnim poslovima s Gradom Zagrebom koje je morao provesti po nalogu Pripuzove organizacije“, šokantna je tvrdnja koju je Miroslav Kutle, najeksponiraniji tajkun hercegovačke struje HDZ-a 90-ih, perjanica suspektne privatizacije s početka stvaranja hrvatske države koji je spas od nagomilanih pravnih problema potražio u Bosni i Hercegovini, gdje godinama živi, u pisanom obliku dostavio Općinskom sudu u Novom Zagrebu. Tu i niz drugih konkretnih i otvorenih optužbi na račun Petra Pripuza i njegove „organizacije“ Kutle je iznio u sklopu sudskog postupka koji je protiv njega pokrenuo upravo Petar Pripuz, i to u povodu oštrog i otvorenog intervjua koji je sredinom 2021. godine iz Hercegovine dao za Nacional.

U svom pisanom odgovoru na tužbu – budući da, kako objašnjava, već dugi niz godina u Hrvatskoj nema prebivalište ili boravište te smatra da zagrebački sud u tom slučaju uopće nije nadležan – Miroslav Kutle detaljno opisuje svoje odnose s Petrom Pripuzom, njegovim bratom Zoranom i još nizom osoba koje oslovljava kao „organizacija“ i insinuira da se bave nezakonitim aktivnostima….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Lumumba

prije 4 tjedna

Kutle otkrio toplu vodu. Cijela država je svjesna da je glavna faca u državi don Petar Pripuz. Dok se Milanović i Plenković međusobno prepucavaju tko je veći lopov, ovaj "poduzetnik" zgrće nove milijunčeke i to sve na posve legalan i legitiman način. Preporučim Petra za premijera, Zorana za šefa države, a dečke s Knežije za saborske zastupnike. Već kada je bal, neka bude kak se spada. Rejting bi nam skočio za duplo, jer njih ne zanima politika već samo "poslovanje". Ne bi bilo ustaša i partizana, samo biznis, biznis, biznis, a sa Srbijom bi bili najuže ekonomski povezani.