Soderbergh u izolaciji napisao scenarij za nastavak filma “Seks, laži i videovrpce”

Izolacija u vrijeme koronavirusa potakla je produtivnost kod i onako produktivnog redatelja Stevena  Soderbergha. Soderbergh je u utorak gostovao u YouTube emisiji “NightCap Live“ gdje je otkrio da je u vrijeme izolacije u svom domu u New Yorku napisao tri filmska scenarija, od kojih je jedan nastavak filma „Seks, laži i videovrpce“ iz 1989. godine.

„Gledajući od ljeta 1985. godine do danas, nikada nisam pisao toliko mnogo koliko u vrijeme izolacije. Kada je započela izolacija u New Yorku ja sam, kako bih ostao organiziran i normalan, odlučio pisati. Vratio sam se pisanju. Nakon šest ili sedam tjedana izolacije završio sam tri različita scenarija. Jedan od njih je originalni scenario, jedan je nanovo napisan, a jedan je adaptacija književnog djela. Originalni scenario odnosi se na nastavak filma ‘Seks, laži i videovrpce’. Ta ideja mi se već motala po glavi, sada sam našao načion kako da joj se vratim, napisao sam je i želim snimiti film“, rekao je  Soderbergh.

„Seks, laži i videovrpce“ sa Jamesom Spaderom i Andie MacDowell u glavnim ulogama bio je prvi Soderberghov film koji je postigao uspjeh osvajanjem Zlatne palme na festivalu u Cannesu. Prije toga, film je imao premijeru na festivalu u Sundanceu. Nakon toga, uslijedili su njegovi hitovi kao što je “Erin Brockovich” koji je bio nominiran za Oscara,  “Traffic”  za koji je osvojio Oscara za najboljeg redatelja, trilogija “Oceanovih 11” te upravo popularan film „Zaraza“.

Što se tiče scenarija koji je adaptacija književnog djela, Soderbergh je rekao kako se radi krimiću “City of the Sun” Davida Leviena koji je poznat i kao koscenarist filma „Oceanovih 13“. „Prije nekoiko godina pitao sam Davida mogu li adaptirati prvu od četiri knjige koje je on napisao. Rekao mi je ‘naravno’, započeo sam i onda stao. Za vrijeme izolacije ponovo sam počeo i završio adaptaciju. Vidjet ćemo što će biti od toga ali to je odlična knjiga“.

Komentiraj