Horor na temelju života Jeffreya Epsteina prikazan u Berlinu, kritičari oduševljeni

Film „The Scary of Sixty-First“ niskobudžetni je horor koji je režirala Dasha Nekrasova, 30-godišnjakinja koja je rođema u Bjelorusiji, odrasla u Las Vegasu, a živi u New Yorku. U Americi poznata je po popularnom podcastu The Red Scare koji vodi sa Annom Khachiyan.  U središtu filma  nalaze se dvije mlade djevojke Addie (Betsey Brown) i Noelle (Madeline Quinn) koje pronalaze atraktivan ali iznenađujuće jeftin stan u New Yorku za koji uskoro saznaju kako je prethodni vlasnik bio osuđeni seksulani nasilnik koji je preminuo u kolovozu 2019. godine dok je u zatvoru čekao podizanje optužnice za brojne seksualne prijestupe. Jasno je da se time Dasha Nekrasova referira na slučaj Jeffreya Epsteina čime je njen film prvi temeljen na događajima za koje se Epstein vezuje. „Napravila sam film strave jer su se događale stravične stvari“, izjavila je za Los Angeles Times.

Ono što je zanimljivo jest da je redateljica poznavaja jednu od Epsteinovih žrtava. „Otišla sam s njom na sud nakon Epsteinove smrti gdje su pozvali njegove žrtve kako bi rekli ono što bi izjavile da je kojim slučajem došlo do njegovog suđenja. Osjetila sam bliskost spram nje“, izjavila je Dasha Nekrasova koja je dodala kako joj njen psihološki horor film izgleda iskrenije no dokumentarci na temu Epsteina.

Film je prije nekoliko dana prikazan na festivalu u Berlinu zainteresiranim distributerima ali i novinarima. Kritičari su oduševljeni, pa je tako novinar utjecajnog magazina Variety napisao da se radi o „drskom, prljavom, morbidno smiješnom debitantskom filmu“ koji je na trenutke furiozan a na trenutke satiričan, ali u toj satiri nitko nije pošteđen.

Komentiraj