SNIMLJEN! HDZ-ov Šimenc neovlašteno prekapao po biračkim kutijama, zvali smo ga za komentar

Autor:

Foto: PIXSELL/Facebook

U Hrvatskoj, koja u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora, prvi birači  već su obavili svoju dužnost te su izašli na biračka mjesta koja su se otvorila u 7 sati. Ipak, čini se da na terenu ne ide sve glatko, a oglasio se i GONG koji je podijelio snimku na kojoj se vidi kako HDZ-ovac Dubravko Šimenc namješta glasačke kutije na biračkom mjestu te neovlašteno daje instrukcije biračkom odboru. O svemu smo kontaktirali i samog Šimenca, koji je na spomen Nacionala promptno spustio slušalicu.

“HDZ-ovac namješta glasačke kutije na biračkom mjestu! Gong je primio video građana iz kojeg je vidljivo kako Dubravko Šimenc, poznati HDZ-ovac i bivši vaterpolist, namješta glasačku kutiju, i koliko se može zaključiti iz snimke – neovlašteno daje instrukcije biračkom odboru.

Prema javno dostupnim podacima, Šimenc nije član biračkog odbora niti izbornog povjerenstva, ali sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj kampanji. Izborni materijal smiju dirati isključivo članovi i članice biračkog odbora.

Gong je taj slučaj, koji se dogodio na biračkom mjestu u centru Zagreba, na Šalati, prijavio Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Zagreba”, stoji na Facebook stranici GONG-a, uz sporan video.

Kontaktirali smo i samog Šimenca, koji se prvo spremno javio na telefonski poziv, ne bi li poklopio slušalicu iste sekunde kada je saznao da ga za komentar zove novinarka Nacional.hr.

HRVATSKA BIRA Do 16:30 na izbore izašlo preko 50 posto birača! Skandalozna snimka otkrila kako HDZ-ovac Šimenc namješta glasačku kutiju

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Condor Ito

prije 1 mjesec

To je HDZ! Ako izbori ne idu milom, onda će silom. Ili, ako baš nikako drukčije ne može, onda ćemo pošteno, a i to - eventualno.