Glazbeni dokumentarac povodom 60 godina Jamesa Bonda “The Sound Of 007”

Novi dokumentarni film istražuje kultnu glazbu franšize o Jamesu Bondu povodom 60 godina  filmova o agentu 007 koji se obilježavaju 2022. godine. Film će realizirati ista ekipa koja je ove godine snimila dokumentarni film ‘James Bond: The Daniel Craig Story’

Deadline tako izvještava da će novi dokumentarac  producirati MGM i Eon Productions, te da će se emitirati u listopadu 2022., mjesecu u kojem se obilježava 60 godina od objavljivanja prvog filma o Jamesu Bondu u kojem glumi Sean Connery, ‘Dr. No.’ . Novi dokumentarac trebao bi režirati Mat Whitecross, a producirati John Battsek.

Što se tiče budućnosti samog glavnog lika, odnosno Jamesa Bonda, producentica Barbara Broccoli rekla je da bi James Bond u budućnosti mogao biti nebinarni. Dok traju nagađanja tko će zamijeniti Daniela Craiga u ulozi agenta 007 nakon filma ‘No Time To Die’ Barbara Broccoli je u jednom intervjuu izjavila da će Bond sigurno ostati muškarac iako ostavlja sve mogućnosti otvorene, te naglasila da je najvažnije da pronađu pravog glumca za tu ulogu.

Međutim i sama priča o glazbi filma o agentu Jamesu Bondu izaziva interes, kao uostalom i svaka naslovna pjesma koja je pratila agneta 007 proteklih 60 godina, a čiji su autori mahom bili najveće glazbene zvijezde kao što su Billie Eilish, Adele, Sam Smith, Duran Duran, Garbage, Paul McCartney, Carly Simon, Chris Cornell, Tina Turner, Madonna itd. dok je samu temu filmova o Jamesu Bondu skladao Monty Norman.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]