Snijeg pada mjestimice u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC23 Žuta Lokva-Senj. Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto vozi se starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica-Delnice te dalje autocestom A6 od Delnica do Zagreba; prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac-Knin-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, i obrnuto.

Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Gračac-Knin-Split.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama:

  • u Lici: DC23 Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj i Generalski Stol-Josipdol; DC25 Gospić-Karlobag; DC42 u mjestu Poljanak i Ljubošina-čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko; DC218 granični prijelaz Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno; DC429 u mjestu Selište Drežničko; ŽC Šušanj-Konjsko; ŽC Ledenik-Šušanj; ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Srb; sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije; sve lokalne i županijske ceste nadcestarije Senj i Krasno Polje.
  • u Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Kupjak; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Gornjeg Jelenja, Delnica i Vrbovskog.
  • u Slavoniji: DC2 Sotin-Ilok.

Teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 25+300 km između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Lipovca, promet se vodi po dvije prometne trake.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj