Smrtonosni požar na Havajima: Još uvijek preko 300 nestalih

Autor:

Photo: Pixabay

Dužnosnici Havaja objavili su imena 338 osoba koje se još uvijek vode kao nestali više od dva tjedna od najsmrtonosnijeg šumskog požara u SAD-u u posljednjih stotinjak godina koji je poharao ljetovalište Lahainu.

Na popisu FBI-a se nalaze samo osobe s punim imenom i prezimenom i čiji je nestanak prijavio netko čiji su kontaktni podaci provjereni od strane vlasti.

“Ovih 338 imena su samo dio šireg popisa. Nemojmo ispustiti iz vida činjenicu da imamo još nekoliko stotina imena o kojima su nam potrebne dodatne informacije”, rekao je Steven Merrill, agent ureda FBI-a u Honoluluu.

U požaru na Mauiju 93 poginulih: Broj žrtava mogao bi rasti, propituje se odgovornost vlasti

Nakon objave liste s imenima, FBI je primio dojave o stotinjak ljudi koji su živi, a agenti nastoje potvrditi te informacije, dodao je Merrill.

Broj mrtvih u šumskom požaru koji je izbio 8. kolovoza se trenutno zaustavio na 115, no dužnosnici upozoravaju da će ta brojka zasigurno rasti. Spasioci i dalje pretražuju izgorene ruševine Lahaine.

Ovo je najfatalniji požar u SAD-u od šumskog požara 1918. u Minnesoti i Wisconsinu u kojima je život izgubilo više od 450 ljudi.

Što je uzrokovalo stravične požare na Havajima?

OZNAKE: požar, Havaji

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.